Viacerých vojakov v Bosne čakajú prvé Vianoce na misii
23 | 12 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Vianoce slávia popri služobných povinnostiach aj slovenskí vojaci pôsobiaci v rámci operácie EUFOR Althea v Bosne a Hercegovine. Sviatočnú atmosféru si na vojenskej základni Butmir plánujú navodiť tradičným jedlom i výzdobou. Darčeky zabezpečí "tajný Santa".

Vojačka Veronika zažije prvé sviatky na misii. "Určite sa aj teším, lebo človek musí skúšať kadejaké výzvy. Zvlášť ako vojaci sme nejakým spôsobom na to prichystaní. Ale určite mi bude aj smutno a budem sa tešiť potom domov po Vianociach," skonštatovala pre TASR.

Ako dodala, budú to zaujímavé Vianoce. Verí, že si s kolegami vytvoria rodinné, priateľské prostredie. Na sviatočnom stole očakáva kapustnicu.

Vianoce s novou "rodinou" čakajú premiérovo aj ďalšiu Veroniku zo slovenského kontingentu. "Keďže nemám vlastnú rodinu, deti, až tak mi to neprekáža," uviedla. S blízkymi plánuje aspoň sviatočný telefonát.

Juraj dostal na sviatky dovolenku, strávi ich doma. Ako priblížil pre TASR, Vianoce na misii zažil už dvakrát. "Dalo sa to zvládnuť, ale predsa - doma je doma," komentoval s tým, že najviac mu chýbala rodina. "Taký iný život, nebol som s rodinou, ale v kruhu kolegov alebo kamarátov. Snažili sme si spríjemniť Vianoce, doniesť si ducha Vianoc na tú pozíciu. Spravili sme si štedrú večeru, posadali sme si k stolu a prežili tie sviatky," zaspomínal.

ĽUDIA SÚ ZHROZENÍ: Dieťa v kočiari medzi FEŤÁKMI! Polícia však NEKONÁ (FOTO)
Obyvatelia hlavného mesta sú zúfalí! Na jedno z najväčších sídlisk majú už dlhšiu dobu problém s indivíduami, ktorí priamo pod oknami paneláku drogujú a pijú alkohol. Čo je však najhoršie, najnovšie má byť v skupine aj malé dieťa, informuje portál... Čítať ďalej
23 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik