TRANSGENDEROVÉ TRENDY spôsobujú v Británii právny chaos
25 | 12 | 2023 I Dušan Janek

Školám, ktoré sa vo Veľkej Británii riadia legálnymi tredovými trans usmerneniami, hrozí „vysoké riziko“, že budú úspešne zažalované podľa uniknutých rád od právnikov ministerstva školstva. Napätie v spoločnosti rastie, pretože dané nezrovnalosti vytvárajú iba chaos.

Uniknuté právne rady od vlastných právnikov vlády odhalili, že školy čelia „vysokému riziku“, že budú zažalované, ak budú postupovať podľa nových pokynov.

Poradenstvo napísané právnikmi ministerstva školstva varuje, že niekoľko pasáží v transgender usmerneniach pre školy ich vystavuje riziku žaloby a je pravdepodobné, že spory vznesené proti nim prehrajú.

Uniknutá rada, ktorú získal SchoolsWeek ukázala, že viaceré pasáže zverejneného dokumentu boli označené ako nepravdepodobné, že by obstáli v právnej výzve.

To zahŕňa usmernenie, že deti základných škôl by sa mali vždy označovať ich biologickými zámenami.

Právnici tiež vyjadrili obavy v súvislosti s pasážou, v ktorej sa uvádza, že usmernenia by sa mali „uplatňovať v drvivej väčšine prípadov a mali by byť východiskovým bodom pri rozhodovaní“. Odporúčanie varovalo, že by to mohlo viesť k tomu, že školy budú robiť „nesprávne rozhodnutia“ a ponecháva usmernenia otvorené na to, aby boli napadnuté ako „zavádzajúce“.

Právnici tiež varovali, že vyhlásenie: „...neexistuje žiadna všeobecná povinnosť umožniť dieťaťu „sociálny prechod“ je zavádzajúce a nepresné."

Ministerstvo školstva Veľkej Británie dnes konečne zverejnilo usmernenie, v ktorom sa uvádza, že žiaci by mali mať dovolené meniť zámená len za výnimočných okolností. 

Takmer vo všetkých scenároch nesmú byť učitelia nútení používať rôzne zámená pre žiakov – po tom, čo boli niektorí prepustení za preferovanie svojich názorov. Usmernenie, ktoré bude predmetom 12-týždňových konzultácií, trvá na tom, že deti môžu stále spoločne označovať iba ako „dievčatá“ alebo „chlapci“.

Ministerka školstva Gillian Keeganová uviedla, že pravidlá „odstraňujú akýkoľvek zmätok v súvislosti s ochranou, ktorá musí byť zavedená pre priamu definíciu pohlavia z biologického hľadiska s výhradou na jedno pohlavie. Ale uniknuté právne rady o usmerneniach, ktoré boli vydané minulý týždeň ukazujú, že vlastný právny tím vlády vyjadril obavy v súvislosti s určitými segmentmi, ktoré takéto proprávne konanie neakceptujú.

„Deti vo veku na základnej škole by nemali mať iné zámená ako ich zámená na základe pohlavia, ktoré sa o nich používajú“, tvrdí zákon, no niektoré úpravy ešte stále využívajú legislatívny zmätok a nazývajú pohlavia neexaktne a nevedecky.

Existuje síce možnosť napadnúť momentálne transgenderové trendy, ale treba uviesť presný prístup, aby sa zamedzilo akýmkoľvek nedorozumeniam, ktoré môžu vniesť konflikty do tejto situácie. Školy a vysoké školy nemajú žiadnu „všeobecnú povinnosť“ umožniť dieťaťu genderový prechod.

Zvrátená ideológia! 11- ročné dievča nútili zdieľať posteľ s biologickým chlapcom
Ak by boli progresívci vyhrali voľby na Slovensku, aj takýto prípad by sa časom mohol stať u nás realitou a zvrátená ideológia by si vybrala svoju daň. V americkom Colorade na ich praktiky šokovaní rodičia dokonca museli upozorniť médiá. Kým... Čítať ďalej
10 | 12 | 2023 | Mária Sliacka

Stále však existujú nejasnosti

I takéto presné právne definície majú diery. Občas je totiž umožnené aby sa tieto označenia mohli používať. No žiadny učiteľ ani žiak by nemal byť nútený používať viac genderových označení. Učitelia môžu používať označenie „dievčatá“ alebo „chlapci“ na označenie skupiny detí, aj keď zahŕňa dieťa so „zmenenými zámenami.“ Zo strany niektorých právnikov sa hovorí však o „nepriamej diskriminácii.“

Zákon ale stanovuje pravidlá ako sú používanie toaliet výhradne pre dievčatá a chlapcov. To isté sa týka spŕch a šatní, pokiaľ by to malo vyvolávať nepríjemnú úzkosť až zahanbenie. Deti musia dodržiavať isté štandardy ako všetci ostatní žiaci a školy môžu mať podľa zákona stanovené „jasné a nemenné pravidlá.“

Tento stav vyvoláva vo verejnosti búrlivú diskusiu.

SchoolsWeek uviedol, že vláda sa vyjadrila, že je „štandardnou praxou konzultovať s právnikmi akékoľvek vládne usmernenia.“ Toto všetko ale bude viesť iba k obštrukciám a verejnosť môže na stav reagovať citlivo. Transgenderové trendy vyvolávajú všeobecný chaos a pobúrenie i v tak benevolentných krajinách, ako je Veľká Británia a je možné, že vystupňovanie problémov môže viesť k otvorenému spoločenskému konfliktu.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik