NEUVERÍTE! Podvodník vylákal od seniora takmer POL MILIÓNA EUR!
23 | 12 | 2023 I Dušan Janek

Polícia z Nového Mesta nad Váhom zaznamenala jeden z najextrémnejších podvodov v histórii novodobého Slovenska. Sedemdesiatdvaročný muž bol postupne ogabaný o 449 992 €! Naivita a dobromyseľnosť staršieho muža ho pripravili o sumu, ktorú už len sotva uvidí.

Polícia uviedla, že podvodník dostal od muža tieto peniaze čiastočne vo forme „pôžičky, ktorá mala najskôr slúžiť na úhradu nákladov liečby a následne pohrebu páchateľovho otca“. Podvodník následne pod rôznymi argumentmi dostal od podvedeného peniaze na zaplatenie nákladov „opravy a následného predaja jeho rodinného domu“. Podvedenému povedal, že predajom nehnuteľnosti svoje podlžnosti vyplatí.

Štyri roky „plodnej spolupráce“

Za obdobie štyroch rokov páchateľ dobromyseľnému seniorovi predkladal falošné dokumenty, e-maily medzi ním a vymyslenými subjektmi vystupujúcimi v mene finančných inštitúcií. Týmito falzifikátmi mal presvedčiť okradnutého o tom, že bankové subjekty blokujú prístup k peniazom, ktoré mu dlží a nemôže mu ich splatiť.  

Vodiči, POZOR! ZLODEJI za pár sekúnd KRADNÚ autá: Vynašli novú NEVIDITEĽNÚ techniku!
Vaše vozidlo otvoria aj naštartujú bez fyzického kontaktu, bez toho, aby si ktokoľvek niečo všimol. Zlodeji už aj na Slovensku začali používať mimoriadne efektívnu metódu. Auto otvoria prostredníctvom signálu z vašich kľúčov. Ako to funguje a ako... Čítať ďalej
11 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Dovtedy sa chodí s džbánom po vodu...

Senior mu peniaze vyplácal rôznymi prevodmi na bankový účet. Nakoniec sa však ucho od večne prázdneho džbánu odtrhlo a na základe zabezpečených dôkazných prostriedkov a snahy polície páchateľa zabezpečili a vyšetrovateľ z Nového Mesta nad Váhom voči nemu vzniesol obvinenie. 48-ročný páchateľ je zodpovedný za závažný zločin podvodu. Zatiaľ je stíhaný na slobode, avšak v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik