PRIESKUM: Opozícii BUNTOŠENIE na námestiach nepomáha! Koalícia dokonca s ústavnou väčšinou
23 | 12 | 2023 I Diana Zaťková

Darmo opozícia robí, čo môže, na deštrukciu štátu a povalenie vlády. Darmo sa "slušnovoliči" v uliciach rozčuľujú. Aj povolebné prieskumy dokazujú, že voľby boli demokratické, že Slováci si zvolili a za svojím názorom si stoja. Aj v decembrovom prieskume spoločnosti SANEP si dnešná vládna koalícia udržiava pohodlnú väčšinu, bez Matovičovcov dokonca ústavnú.

Podľa aktuálneho exkluzívneho prieskumu spoločnosti SANEP pre televíziu ta3 z druhej polovice decembra nedochádza na slovenskej politickej scéne necelé tri mesiace po parlamentných voľbách k žiadnym veľkým pohybom. Aj dnes by zvíťazil Smer.

Parlamentné voľby by v druhej polovici decembra vyhral Smer so ziskom 24,5 percent hlasov, čím si táto strana polepšila oproti koncu októbra o 0,9 percenta. Druhé miesto by obsadila strana Progresívne Slovensko so ziskom 17,9 percent, čo je o 0,3 percenta viac ako koncom októbra.

 

Strana Hlas by skončila v tesnom závese za PS na treťom mieste so ziskom 16,3 percenta a strana si tak oproti minulému meraniu polepšila o 0,8 percenta voličských hlasov. Do poslaneckých lavíc by v druhej polovici decembra zasadli nominanti šiestich politických strán.

Štvrté by bolo KDH so ziskom 7 percent. Za KDH by nasledovala koalícia Slovensko/Za ľudí/KU so ziskom 6,8 percenta, ktorá by sa ale do Národnej rady nedostala, pretože hranica pre vstup do parlamentu je v prípade koalícií stanovená na sedem percent.

Piatou stranou, ktorá by sa dostala do Národnej rady, je SaS so ziskom 6,1 percenta, nasledovaná stranou SNS, ktorá by získala 5,7 percenta. Žiadna ďalšia politická strana by sa teraz do parlamentu nedostala.

Pred bránami parlamentu by v druhej polovici decembra zostali Republika (4,6 percenta) a Aliancia- Szövetség (4,2 %). Potrebných päť percent by nezískali ani Demokrati (2,7 %) či strana
 Sme rodina (2,1 %).

Hrabko: OPOZÍCIA ROBÍ VEĽKÚ CHYBU!
Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) rozhodnutím nemať vlastného kandidáta na post prezidenta znížilo svoje šance presadiť sa vo voľbách do Európskeho parlamentu, ktoré nasledujú bezprostredne po voľbách hlavy štátu. V TASR TV to 21. decembra... Čítať ďalej
23 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Koalícia s viac ako 90 kreslami

Strana Smer-SD by v parlamente získala 48 kresiel a Progresívne Slovensko 35 kresiel. Za stranu Hlas-SD by v parlamente sedelo 32 poslancov, za stranu SaS 11 poslancov. Hnutie KDH by zastupovalo 13 zákonodarcov, strana SaS a SNS by mali v parlamente 11 poslancov. 

V Národnej rade by tak súčasná koalícia mala zastúpených až 91 poslancov, čím by získala ústavnú väčšinu. 

Exkluzívny prieskum spoločnosti SANEP pre televíziu ta3 bol uskutočnený v dňoch 13. – 19. decembra 2023. Zber dát sa realizoval pomocou techniky CAWI na vybranej skupine v súhrne 1 578 opýtaných, ktorí predstavujú reprezentatívnu vzorku obyvateľov Slovenskej republiky vo veku 18+ rokov.

Smeráka napadol pri nákupe s deťmi SLUŠNOVOLIČ! Tak, kto sú teraz dezoláti, vážená "slušná" opozícia?
To sme teda dopadli! Z voličov opozície, ktorá o sebe tvrdí, že všetko bude riešiť slušne, sa stali frustrovaní dezoláti. Ešte stále nevedia stráviť výsledky volieb. Veď pozvláčali študentov z Prahy, zmobilizovali zahraničných Slovákov a predsalen... Čítať ďalej
23 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik