POZOR! Vo Fatrách a západných častiach Tatier je zvýšená lavínová hrozba
23 | 12 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Vo Veľkej i Malej Fatre a západných častiach Tatier je zvýšená lavínová hrozba, tretí stupeň z päťdielnej medzinárodnej stupnice. Napadlo tam 30 až 50 centimetrov nového snehu. Podľa predpovede má pripadnúť ďalších zhruba 20 centimetrov. Vyplýva to z informácií od Strediska lavínovej prevencie Horskej záchrannej služby (HZS).

"Vrstva nového snehu sa ukladá na už tvrdý zmrznutý povrch, ktorý je dobrou klznou plochou. Súčasne je nový sneh previevaný do záveterných žľabov a múld prevažne východnej orientácie, kde sa vytvárajú nebezpečné snehové vankúše a dosky," priblížili horskí záchranári. Dodali, že mechanické uvoľnenie lavín bude na strmých svahoch pravdepodobne možné už pri malom dodatočnom zaťažení.

Pre východné časti Tatier je vyhlásený druhý stupeň lavínového nebezpečenstva z piatich, čo predstavuje miernu hrozbu. Podľa HZS tam napadlo 20 a menej centimetrov nového snehu. Predpovedané sú snehové prehánky, ktoré majú priniesť ďalších zhruba desať centimetrov.

PRIESKUM: Opozícii BUNTOŠENIE na námestiach nepomáha! Koalícia dokonca s ústavnou väčšinou
Darmo opozícia robí, čo môže, na deštrukciu štátu a povalenie vlády. Darmo sa "slušnovoliči" v uliciach rozčuľujú. Aj povolebné prieskumy dokazujú, že voľby boli demokratické, že Slováci si zvolili a za svojím názorom si stoja. Aj v decembrovom... Čítať ďalej
23 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik