Minister vnútra reálne zvažuje sprísnenie kritérií na držanie zbraní
23 | 12 | 2023 I Dušan Janek

Matúš Šutaj Eštok po tragickej udalosti v Prahe, keď zomrelo pätnásť ľudí pri besnení psychopata na Karlovej univerzite uvažuje o výraznom sprísnení legálneho držania strelných zbraní.

Eštok je presvedčený, že treba hovoriť so školským vedením o ochrane detí. Uviedol to v piatok v súvislosti s masovou vraždou spáchanou mladým strelcom v Prahe.

„Ja si viem predstaviť aj otvorenie debaty o sprísnení legislatívy na držbu zbraní, pretože sa ukazuje, že bezpečnostná situácia nielen u nás, ale aj vo svete je iná ako pred piatimi rokmi,“ vyjadril sa minister vnútra.

Edukácia je pevný základ, na ktorom sa dá stavať.

Prevencia a vzdelávanie na túto tému by sa malo začať už na školách. Tému treba dopodrobna preberať s deťmi i vzdelávajúcimi a diskusia by mala trvať nepretržite. Prejavil nepriaznivý postoj k tomu, ako táto situácia ovplyvnila školstvo v Spojených štátoch amerických, pretože opatrenia na vzdelávacích inštitúciách, ako prehliadanie tašiek, používanie detektorov kovu apod. sa dá definovať ako terminálne a patologické. Nebol by rád, aby sa zo škôl stáli ozbrojené pevnosti.

POTOKY KRVI ako daň za ľahostajnosť spoločnosti
Štěpán Kotrba je enfant terrible českej žurnalistiky. Nezvykne držať ústa na uzde a často zatne do živého. Niekedy tak, že krv strieka všade okolo. Bohužiaľ, pravda niekedy naozaj bolí. Najviac tých, ktorí ju mienia znásilňovať. A to Kotrba vie.... Čítať ďalej
22 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Polícia bude podľa neho musieť prijať preventívne opatrenia. Ako sme mohli v súčasnosti vidieť, na internete možno zhliadnuť množstvo súkromných správ, mailov i vyhlásení, v ktorých sa určití jedinci vyjadrujú poplašne v zmysle ohrozenia obyvateľstva na živote prostredníctvom použitia zbrane. Takýto incident sa u nás stal v Banskej Bystrici. Osobu podozrivú z vyhrážania smrťou už polícia dopadla a k činu sa priznala.  

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik