Kandidátov je 29! Hádajme, kto bude ruský prezident!
25 | 12 | 2023 I Milan Laca

Ústredná volebná komisia oznámila 29 kandidátov na prezidenta Ruskej federácie.

Počet uchádzačov o nomináciu na kandidáta na prezidentské voľby dosiahol zatiaľ 29 osôb.

Kandidáti pribúdajú

Ako vyhlásila šéfka ruskej Ústrednej volebnej komisie Ella Pamfilovová, pred tromi dňami, 20. decembra,  volebná komisia dostala prihlášky od 16. kandidátov. "Mnohí naši kolegovia sú teraz na zjazdoch kandidátov, je ich už 29", povedala  23. decembra Pamfilovová na zasadnutí Ústrednej volebnej komisie.

... a zas Putin. A zas varovanie!
"Nové varovanie." Médiá boli po Putinovom vyhlásení zdesené. DE: Putinove slová o modernizácii strategických jadrových síl boli odkazom pre Západ. Opäť varoval Slová ruského prezidenta Vladimira Putina o modernizácii strategických jadrových síl... Čítať ďalej
20 | 12 | 2023 | Milan Laca

O voľbách

Prezidentské voľby v Rusku budú 15. – 17. marca 2024. 19. decembra zjazd ĽDPR nominoval šéfa strany Leonida Sluckého, plénum Komunistickej strany podporilo kandidatúru poslanca Nikolaja Charitonova.

Samozrejme, hlavný andidát

Ústredná volebná komisia  zaregistrovala  20. decembra iniciatívnu skupinu, ktorá nominovala za kandidáta Vladimíra Putina. 21. decembra sa v moskovskom Gostinom dvore zišiel Putinov volebný štáb. 

Kto ešte? 

- Jekaterina Duncovová. Má 40 rokov, žije v meste Ržev, pracuje v žurnalistike a má aj právnické vzdelanie.   

- Boris Nadeždin.  Politik, poslanec, kandidát fyzikálnych a matematických vied, označuje sa za opozičníka, často ho je vidieť v rôznych politických televíznych diskusiách, kde tvrdo obhajuje svoje názory. 

- Igor Strelkov (Girkin). Je to vojenská a politická osobnosť, vojenský expert. Na krátky čas bol veliteľom ozbrojených síl DĽR, potom ministrom obrany DĽR.   

- Anatolij Rabinovič. Vedie Medziregionálnu úniu absolventov detských domovov a internátnych škôl, Národnú dôchodkovú asociáciu a rodičovskú organizáciu Downovho syndrómu. 

Ešte nie všetci

Zoznam všetkých kandidátov na ruského prezidenta ešte nezverejnili.

NATO sa chystá na vojnu s Ruskom? Alebo len planý poplach?
NATO sa pripravuje na vojnu s Ruskom o Ukrajinu. Saakašvili: Krajiny NATO sú pripravené poslať vojakov na Ukrajinu. Je presvedčený Americké jednotky sa môžu objaviť v zóne "špeciálnej oprácie" a zapojiť sa do boja s ruskou armádou. O nezvyčajný... Čítať ďalej
22 | 12 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

-