Zbraň nájdená v dome strelca z Filozofickej fakulty bola použitá pri dvojnásobnej vražde v Klánovickom lese
22 | 12 | 2023 I Gabriela Fedičová

Balistická analýza v piatok preukázala, že zbraň použitá pri dvojnásobnej vražde v Klánovickom lese bola identická so zbraňou nájdenou v dome v Hostouni, kde žil strelec z Filozofickej fakulty Karlovej univerzity. Zbraň našla polícia počas prehliadky domu, kde bol nájdený zavraždený príbuzný strelca.

Detektívi už skôr uviedli, že majú jasné indície, ktoré vedú k tomu, že strelec z pražskej školy spáchal vraždy nielen v rodinnom dome v Hostouni, ale aj v Klánovickom lese, píše portál tydenikpolicie.cz.

V piatok 15. decembra bol v Klánovickom lese zastrelený 32-ročný muž s dvojmesačným dieťaťom. Bohužiaľ, nebolo nič, čo by spájalo strelca s obeťami alebo s miestom incidentu, takže detektívi spočiatku nemali čoho chytiť.

V Klánovickom lese opakovane prebehla rozsiahla bezpečnostná pátracia akcia.

BESNENIE ŠIALENCA? POMSTA? Prekliaty KLÁNOVICKÝ LES si vyžiadal ďalšie obete

Pražské Klánovce sa z brutálnej vraždy, akú si rada vyšetrovateľov, vrátane skúsených, nepamätá spamätávajú. O otrasnej piatkovej udalosti, pri ktorej bol na okraj rozľahlého Klánovického lesa počas bieleho dňa zastrelený otec s niekoľkomesačným batoľaťom v kočiariku, sa tu hovorilo na každom kroku. Tým viac, že policajti vraha ešte vtedy nedopadli. Miestni bolu opatrní a lesu sa od tej doby radšej vyhýbali.

Klánovice pri Prahe prežívali zdesenie. Brutálna vražda akú nezažila väčšina vyšetrovateľov otriasla celou Českou republikou i tými, čo sledujú situáciu v Čechách pravidelnejšie. Za bieleho dňa bol zastrelený otec s malým batoľaťom v kočiariku. Udalosť bola v centre pozornosti a spoločnosť o nej neprestávala hovoriť. Téma bola o to horúcejšia, že vrah bol stále na slobode. Ľudia boli plní strachu, les bolo miesto, na ktoré sa báli položiť čo len nohu. Niektoré pripravované akcie boli zrušené.

Na mieste tohto desivého činu ostala iba malá krabička s plyšovou hračkou a niekoľkými horiacimi sviečkami ako pripomienka brutálneho a bezcitného činu netvora s ľudskou tvárou. Zostalo tam aj zopár stôp po práci kriminalistov, pracujúcich na mieste činu nepretržite, po celý víkend.

BESNENIE ŠIALENCA? POMSTA? Prekliaty KLÁNOVICKÝ LES si vyžiadal ďalšie obete
Pražské Klánovce sa z brutálnej vraždy, akú si rada vyšetrovateľov, vrátane skúsených, nepamätá spamätávajú. O otrasnej piatkovej udalosti, pri ktorej bol na okraj rozľahlého Klánovického lesa počas bieleho dňa zastrelený otec s niekoľkomesačným... Čítať ďalej
19 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik