Vianočné nešťastie: Sestričku zabil vianočný strom na vianočných trhoch
23 | 12 | 2023 I Diana Zaťková

Belgické mesto zrušilo svoj vianočný trh po tom, čo miestnu zdravotnú sestru zabil padajúci 20-metrový vianočný stromček na námestí. Sfúkla ho búrka Pia, informuje Breitbart.

Vianočné trhy zrušili

63-ročná žena prišla o život a ďalšie dve osoby utrpeli ľahké zranenia vo štvrtok večer po tom, čo búrka prevalila mestský vianočný stromček v belgickom Oudenaarde. Webkamera zaberajúca historické námestie zachytila ​​moment, keď strom spadol.

Uvádza sa, že obeť bola na mieste resuscitovaná zdravotníkmi a bola prevezená do nemocnice, neskôr však zraneniam podľahla. Vraj to bola miestna zdravotná sestra, ktorá dlhé roky pracovala v mestskej nemocnici.

Prokuratúra to vyšetruje a mestské vianočné trhy v smútku za obeťou zrušili.

Valcovala búrka Pia

Strom sa prvýkrát začal nakláňať dva dni po tom, čo bol postavený na mestskom námestí pred nádhernou gotickou radnicou v Oudenaarde zo 16. storočia a musel byť opravený. Miestni pracovníci strom narovnali a pridali ďalšie kotvy. S príchodom búrky Pia do severnej Európy však tento týždeň strom zachytil vietor a v obzvlášť silnom náraze praskol nad úrovňou kotvy.

Miestny spravodajský portál VRT citoval farmára, ktorý strom pestoval a ktorý povedal, že bol „v slzách“, keď sa dozvedel o zrútení. Pestovateľ stromov štvrtej generácie Pierre Demesmaeker pre outlet povedal: „Vianočné stromčeky umiestňujeme všade už roky, vo väčšine veľkých miest v Belgicku a Holandsku. Na vianočných trhoch po celej Európe sú vianočné stromčeky. Teraz jeden dopadol na zem. Je to taká veľká náhoda, ale pre tých ľudí veľmi smutná."

Demesmaeker povedal, že strom bol dobrý, chyba nebola v práci technickej služby úradu, ale že došlo ku „kombinácii smutných okolností“.

Soche malého Ježiška ležiaceho v Betleheme v Nemeckom Rüsselsheime odťali hlavu.
Počas vianočných sviatkov v Nemeckom Rüsselsheime došlo k poškodeniu Betlehemu. Soche Ježiška vandali uťali hlavu. Rovnako tak zničili i postavy Panny Márie, Jozefa, troch kráľov a oslíka. V ostatných rokoch sa neúmerne zvýšil počet religiózne... Čítať ďalej
22 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Organizovala pomoc

Miestni obyvatelia zavolali do mesta, že krátko pred zrútením sa strom nakláňal. „Asi dvadsať ľudí“ sa ponáhľalo na miesto, aby zdvihli strom. Očitý svedok povedal, že jedným z tých, ktorí sa ponáhľali na pomoc, bola zdravotná sestra, ktorá bola mimo službu a prevzala situáciu. 

Povedal: „Je šialené, ako všetci počúvali tú dámu. Kričala, čo treba urobiť, a každý urobil, čo povedala. Požiadala o zdvihnutie stromu, no zdvihnúť strom s hmotnosťou 5000 kilogramov nie je jednoduché. Dve ľahko zranené osoby sa podarilo spod stromu rýchlo dostať von, no ťažko zranenej dáme s poranením hlavy nebolo možné pomôcť ani po príchode ZZS."

PANDÉMIA CHRÍPKY dorazila už do Čiech a naberá nezadržateľne na intenzite
Česko je na prahu epidémie respiračných chorôb, tvrdia domáci odborníci. Od novembrových 800 prípadov Covidu denne sa čísla skokovo zdvihli na 2 000 chorých za deň. Hoci najväčšie riziko doteraz predstavuje koronavírus, lekári zaznamenávajú aj... Čítať ďalej
22 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik