SLNIEČKÁRI sa snažia vydupať svojich 27 700 €. Ich „zážitkové workshopy“ však dostali červenú
22 | 12 | 2023 I Dušan Janek

Bratislavská kaviareň narazila. Ministerka spravodlivosti Martina Šimkovičová nestojí o akcie rádoby intelektuálov, podporujúcich boj proti „dezinformáciám.“ Zatiaľ totiž bojovali proti dezinformáciám iba dezinformáciami.

Dúfajú, že im bude odklepnutá suma 27 700 eur kladivkom Martiny Šimkovičovej, ministerky kultúry Slovenskej republiky... Predpokladali, že im pôjde poruke, ako to urobila ich bývalá kolegyňa, prezidentka Zuzana Čaputová... Jej podpora bola veľmi štedrá, financií sa vtedy nemohli dorátať. Teraz sa však prerátali a penia. Majú asi dojem, že rezort kultúry podporí ich pochybné aktivity nazvané aj ako „zážitkové workshopy,“ prostredníctvom ktorých chcú bojovať proti dezinformáciám. Aspoň to tvrdia... To, že ich podporila prezidentka však neznamená, že budú podporovaní aj naďalej. Hlavne ak vznikajú odôvodnené podozrenia, či bude ich činnosť akokoľvek podporujúca kultúru, vzdelávanie, pripomínanie histórie nášho národa – najmä ak ide o strany podporujúce skôr rozklad národnej identity, ako jej rozvoj. Nie každá blondína je hlúpa a je ochotná sebou manipulovať z vyšších postov, ako to bohužiaľ môžeme vidieť u ústavných činiteľov nedbajúcich o ochranu národa a jeho šírenie národného povedomia.

Ministerka kultúry nevyhovie každému, kto o to požiada a nemieni reagovať na spupnosť a urážlivosť inštitúcií, kryjúcich podporu rozvratných akcií, schopných iba hrať sa na revolucionárov, pričom bojujú proti vlastnej krajine jej očierňovaním v zahraničí. Radšej využije financie kultivovane, na naozaj reprezentatívne účely. Oprava strechy Slovenskej filharmónie je prioritnejšou investíciou a výsledok práce tých, ktorí sa na tejto činnosti budú podieľať prospeje dobrému obrazu nášho štátu určite lepšie, ako organizovanie „zážitkových workshopow,“ kde sa zvykne dezinformáciami bojovať proti dezinformáciám. Snaha slniečkarov sa teda cení, no nič nebude. Treba si svoj hnev vybúriť aspoň v reláciách formátu Sedem, kde jej rozumné konanie určite neocenia objektívni samozvaní novinári a stand-up komici s rečovými vadami.

Mená ako corpus delicti

Aby sme Vás presvedčili o kvalitách osôb, ktoré bojujú za podporu ich blahosklonných podujatí, tu sú mená niektorých z nich. Nič viac vám hádam ani hovoriť netreba:

Jakub Goda (kancelária prezidentky Čaputovej - Denník N), Organizácia Post Bellum (podporovaná progresívnou Zuzanou Čaputovou). Riaditeľom pre komunikáciu a médiá v tejto mimovládnej organizácie je Juraj Rizman, priateľ prezidentky Čaputovej, Juraj Hipš, zakladateľ združenia Živica a bývalý predseda strany SPOLU, Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť kde v Správnej rade pôsobí Tomáš Bella – Denník N. Vo valnom zhromaždení je členka Emília Syčáková – Beblavá a čestným predsedom nie je nikto iný, ako Miroslav Beblavý... Dotácia bola úspešná aj pre občianske združenie SYTEV s riaditeľom Lukášom Hrušovským, dobrým priateľom pána Trubana, Bútoru, Sabaku a celého Progresívneho Slovenska. Rovnako „netransparentnou“ účasťou je i pribranie, Centra komunitného organizovania, aktivistov za Progresívne Slovensko – Banská Bystrica a Zvolen, protagonistov NIE v našom meste, ktorí v týchto dňoch organizujú protesty proti zrušeniu odvolaniu Daniela Lipšica.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik