Ostré vyjadrenie Roberta Fica: Vďaka jednému bláznovi prišlo do parlamentu celé stádo...(VIDEO)
22 | 12 | 2023 I Gabriela Fedičová

Frustrovaná opozícia chcela Slovákov pripraviť o stabilitu a sociálne istoty sabotážou a deštrukciou parlamentu. My sme to nedovolili a napriek ich hlúpej parlamentnej obštrukcii sme štátny rozpočet dokázali schváliť! Uviedol Robert Fico na sociálnej sieti potom, ako bol štátny rozpočet na rok 2024 schválený.

"Slovenské príslovie hovorí: "Pošli blázna, príde blázon." Teraz ich však vďaka jednému bláznovi prišlo do parlamentu celé stádo. Dupú, rehocú sa a tliachajú nezmysly. Veď čo tam po občanoch a ohrození ich životnej úrovne. Čo tam po živote štátu a jeho renomé v zahraničí. Oni majú len jeden cieľ, deštrukciu. Však Slováci to zaplatia a nakoniec bude zlá len tá hnusná slovenská vláda. Taká je mentalita frustrovanej opozície," dodal premiér Robert Fico (SMER - SSD).

VIDEO:

Rozpočet je schválený. Môže ešte zasiahnuť Čaputová?

Poslanci Národnej rady (NR) SR schválili vládny návrh zákona o štátnom rozpočte na rok 2024.  Premiér Robert Fico (Smer-SD) nepredpokladá, že prezidentka SR Zuzana Čaputová bude vetovať vládny návrh zákona o štátnom rozpočte na rok 2024.Štátny rozpočet bol podľa Fica schválený legitímnym a demokratickým spôsobom prítomnými 79 poslancami Národnej rady (NR) SR.

"Mám informácie, že prezidentka chce vrátiť kompetenčný zákon na dopracovanie. Nevidím ale dôvod, aby vetovala zákon o štátnom rozpočte. Považoval by som za chybu, keby prezidentka vystavovala Slovensko rozpočtovému provizóriu," povedal Fico.

Premiér zároveň ocenil rozhodnutie predsedu parlamentu Petra Pellegriniho (Hlas-SD) ukončiť rokovanie prostredníctvom schváleného procedurálneho návrhu. Opoziční poslanci, najmä hnutia Slovensko, niekoľko hodín čítali pozmeňujúce návrhy a robili tak obštrukciu v parlamente. Na hlasovaní o návrhu štátneho rozpočtu sa napokon nezúčastnili žiadni opoziční poslanci.

"Je nepochopiteľné, že nikto z opozície sa nezúčastnil hlasovania o návrhu štátneho rozpočtu. Považujem to za rezignáciu," uviedol Fico. Pripomenul, že štátne financie budú konsolidované tempom 0,5 %. Výdavky sú pritom na úrovni približne 30 miliárd eur. Pri príjmoch zhruba 22,5 miliardy eur tak bude deficit rozpočtu na úrovni približne 7,5 miliardy eur.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik