Cíti sa pán špeciálny prokurátor Lipšic ako Frodo z Pána prsteňov?
23 | 12 | 2023 I Eka Balaskova

Advokáta Martina Ribára zaujal mail, ktorý Daniel Lipšic rozoslal všetkým slovenským prokurátorom. Je to jeho želanie k Vianociam a do roku 2024. Podľa Ribára je to dokonalé svedectvo o mentálnom svete šéfa ÚŠP a „našich chlapcov. Lipšic totiž aj v tomto maili hovorí o „Bohom vyvolených bojovníkoch proti temným silám. „Temné sily, Spoločenstvo prsteňa, Frodo, Gandalf, Božie mlyny, Kaifáš, Judáš, Ezechiel... je vám to povedomé ?? – slovné spojenia, ktoré rád používa pán špeciálny prokurátor Lipšic a názvy akcií NAKA, ktoré mimochodom dozorovali prokurátori špeciálnej prokuratúry,“ píše advokát Martin Ribár na Facebooku, na stránke OZ Za demokraciu a právny štát.

„Na obraze, ktorý dostal pán špeciálny prokurátor Lipšic od svojich podriadených prokurátorov zo špeciálnej prokuratúry, je vyobrazený ako „bojovník“ s krvavými mečmi – autor obrazu sa pri kresbe mečov inšpiroval práve Tolkienovým Pánom prsteňov – takéto meče používal Frodo,“objasňuje Ribár na Facebooku a priznáva sa k čudným pocitom pri písaní tých slov. Nemá pocit, že píše o vrcholných predstaviteľoch ÚŠP či NAKA, ale o detinských ľuďoch posadnutých beblickými názvami a fantasy literatúrou.

„Považujú sa Lipšic a „naši chlapci“ za Bohom vyvolených „bojovníkov“ proti zlu a temným silám? Príde vám to v poriadku? Mne nie. Celé to totiž vrhá „čudné“ svetlo na mentálny svet pána špeciálneho prokurátora Lipšica, jeho podriadených prokurátorov na špeciálnej prokuratúre a na „elitných“ príslušníkov NAKA,“uvažuje advokát Ribár.

Nechápe tiež, ako môže človeku s takou obrovskou mocou zasahovať do základných ľudských práv a slobôd napadnúť prirovnávať svoju prácu k Frodovi postave z fantasy románu a „našich chlapcov“, teda príslušníkov NAKA nazývaných aj čurillovci, k Spoločenstvu prsteňa.

„Prosím, ešte raz si pozorne prečítajte mail pána špeciálneho prokurátora Lipšica.. pre mňa je to neuveriteľné, tak len pre istotu, či som sa nezbláznil iba Ja...,“ neveriacky píše Ribár.  

Facebook / Za právny štát / Martin Ribár | Mail šéfa ÚŠP všetkým prokurátorom na Slovensku

„Na strane 534, k heslu „schizofrenie“ o.i. uvádza „v širšom zmysle sa pojem používa pre celú skupinu psychóz charakterizovaných stratou zmyslu pre reálny svet, ponorením sa do vlastných fantázií, halucinácií, prípadne bludov, ktoré sú pre ľudí nezrozumiteľné, obraz choroby je veľmi rozdielny, neexistujú dvaja rovnakí pacienti, aj kultúra má vplyv na obraz choroby, napr. v USA sa chorí najčastejšie vydávajú za športové alebo filmové hviezdy, alebo v nábožensky založenej spoločnosti za apoštolov alebo predstaviteľov pekla…,“ cituje Ribár Psychologický slovník od Pavla Hartla a Heleny Hartlovej, (vydavateľstvo Portál, s. r. o. , Praha 2000, 2004) a všetkým sledujúcim stránku Za právny štát praje veľa duševného zdravia.

Bola Jankovská vo väzbe týraná? (VIDEO)
Bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská (nom. Smer-SSD) bola po dvoch nálezoch Ústavného súdu prepustená na slobodu z nezákonnej väzby. Jej kauza stále rezonuje. Aj vďaka médiám vtedajšieho hlavného prúdu, ktoré sa... Čítať ďalej
22 | 12 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik