ZELENSKYJ robí drahoty. Nechce vstúpiť do NATO bez obsadených území
21 | 12 | 2023 I Dušan Janek

Volodymyr Zelenskyj sa vyjadril pre agentúru DPA, že nemieni vstúpiť do Severoatlantického paktu pokiaľ budú územia na východe Ukrajiny pod správou Ruska. Jeho nároky na západné krajiny, na ktoré je odkázaný neúmerne rastú.  

„Od žiadneho z našich partnerov sme takýto návrh nedostali. Tiež si ťažko viem predstaviť, ako by to vyzeralo...“ Dodal, že jediným možnou ochranou Ukrajiny pred útokmi z ruskej strany je členstvo v organizácii NATO.

Prezidentovi Ukrajiny narástli krídla.

Narastajúce požiadavky ukrajinského prezidenta pri nepriaznivej situácii na fronte ho môžu stáť ďalšie ukrajinské životy. Ak bude súčasnú situáciu predlžovať a robiť prieťahy, Ukrajinu môže položiť definitívne na lopatky. Neuvedomuje si, v akej pozícii je a že môže prísť okamžite v nemilosť západných podporovateľov. Tí už teraz tvrdia, že im došla munícia a nemienia Ukrajinu dlhodobo podporovať, pretože majú dôležitejšie záujmy týkajúce sa vojnového konfliktu medzi Izraelom a Palestínou. 

Ukrajinu začína nivočiť zima
Ukrajina začala mrznúť. Tretina elektrickej siete je zničená. Tamojšie úrady varovali pred problémami s elektrinou do konca roka. Výpadky, škody Energetická infraštruktúra je vážne narušená – mrazy budú mať za následok postupné výpadky prúdu.... Čítať ďalej
14 | 12 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!