Ukrajinci hrozia Rusku, bodneme vás do srdca! (VIDEO)
22 | 12 | 2023 I Milan Laca

Ukrajinskí špióni sľúbili, že prebodnú Rusko „ihlou do srdca“.

Šéf spravodajskej služby SBU varuje Putina, aby v roku 2024 očakával „prekvapenia“.

Veď počkajte!

Cieľom ukrajinských rozviedčíkov je v budúcom roku zintenzívniť spravodajské operácie a uskutočniť sabotážne útoky hlboko na území, kontrolovanom Ruskom, aby sa vojna čo najviac priblížila ku Kremľu, povedal pre denník Politico šéf ukrajinskej bezpečnostnej služby SBU.

Taja, čo urobia

"Nemôžeme prezradiť naše plány." Mali by zostať šokom pre nepriateľa. Pripravujeme prekvapenia,“ vyhlásil generálmajor Vasyľ Maljuk v písomných odpovediach na otázky. „Okupanti musia pochopiť, že nebude možné sa skryť. Nepriateľa nájdeme všade." Maljuk naznačil, že logistické ciele a vojenské prostriedky na okupovanom ukrajinskom území budú pravdepodobne naďalej stredobodom záujmu. A potom prídu údery, ktoré zasiahnu nepriateľa za hranicou. „Stále hľadáme nové riešenia. Takže "bavlna" bude horieť ďalej,“ zavtipkoval Maljuk.

Ukrajinskí muži masovo utekajú pred vojnou!
Denne prekročí hranicu asi šesťtisíc mužov, aby opustili Ukrajinu. Po celej západnej hranici opúšťa Ukrajinu denne asi šesťtisíc mužov v odvodovom veku. Z nich je 150-200 mužov, zaradených v systéme „Šljah“, ako dobrovoľníci. Sú... Čítať ďalej
21 | 12 | 2023 | Milan Laca

Čo je to?

Ukrajinci používajú slovo „bavlna“ na označenie výbuchov v Rusku a na okupovaných územiach Ukrajiny, organizovaných ukrajinskými špeciálnymi službami. Vzniklo to z ruských médií a predstaviteľov, ktorí rastúci počet takýchto incidentov opísali slovom "chlopok" , čo v ruštine znamená „výbuch“, ale aj „bavlna“.

Hrozba 

„SBU vykonáva cielené bodové údery. Nepriateľa bodneme ihlou priamo do srdca. Každá z našich špeciálnych operácií sleduje špecifický cieľ a prináša svoj výsledok. To všetko komplikuje schopnosti Ruskej federácie viesť vojnu a približuje naše víťazstvo,“ povedal Maljuk.

A zas Krym...

Jednou z oblastí záujmu bude Krym a Čierne more, pričom to bude nadväzovať na tohtoročné operácie. Maljukovým "domácim projektom" je dron Sea Baby, po ukrajinsky nazývaný maljuk , čo znamená „malý chlap“. Dron nesie približne 850 kilogramov výbušnín a je schopný operovať aj v búrlivých podmienkach, čo sťažuje jeho odhalenie. "S pomocou týchto "malých chlapcov" postupne vytláčame Čiernomorskú flotilu Ruskej federácie z Krymu," povedal Maljuk. Použili ho aj na útok na Kerčský most, ktorý spája Krym s pevninským Ruskom, ako aj na ničenie ruských lodí. Kerčský most po bombovom útoku nákladným autom v roku 2022 a tohtoročnom útoku stále stojí, a je otvorený len čiastočne, povedal Maljuk. „Je to pre nás legitímny cieľ podľa medzinárodného práva a pravidiel vojny. Ukrajinský zákon nám tiež umožňuje zaútočiť na tento objekt. Musíme zničiť logistiku nášho nepriateľa“.

Ukrajinský dron Sea Baby

Kde útočia 

Pokiaľ ide o plánovanie akcií v Rusku, ukrajinská SBU tvrdí, že sa zameriava iba na ciele, používané na vojenské účely, ako sú logistické koridory na zásobovanie zbraňami.  „Všetky operácie SBU, o ktorých ste počuli, sú výlučne našou prácou a naším jedinečným technickým vývojom,“ povedal Maljuk. Rusko by sa malo pripraviť na úder.

Médiá informovali, že deti ministra obrany Ukrajiny sa stali občanmi USA
Strana.ua: Deti ministra obrany Ukrajiny Umerova dostali americké občianstvo Tri deti vedúceho ministerstva obrany Ukrajiny Rustema Umerova dostali americké občianstvo. "Keď už hovoríme o ministrovi obrany Umerovovi, ktorý chce "požiadať"... Čítať ďalej
21 | 12 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik