Rozpočet je schválený. Môže ešte zasiahnuť Čaputová?
21 | 12 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Poslanci Národnej rady (NR) SR schválili vládny návrh zákona o štátnom rozpočte na rok 2024.  Premiér Robert Fico (Smer-SD) nepredpokladá, že prezidentka SR Zuzana Čaputová bude vetovať vládny návrh zákona o štátnom rozpočte na rok 2024.

Štátny rozpočet bol podľa Fica schválený legitímnym a demokratickým spôsobom prítomnými 79 poslancami Národnej rady (NR) SR.

"Mám informácie, že prezidentka chce vrátiť kompetenčný zákon na dopracovanie. Nevidím ale dôvod, aby vetovala zákon o štátnom rozpočte. Považoval by som za chybu, keby prezidentka vystavovala Slovensko rozpočtovému provizóriu," povedal Fico.

Premiér zároveň ocenil rozhodnutie predsedu parlamentu Petra Pellegriniho (Hlas-SD) ukončiť rokovanie prostredníctvom schváleného procedurálneho návrhu. Opoziční poslanci, najmä hnutia Slovensko, niekoľko hodín čítali pozmeňujúce návrhy a robili tak obštrukciu v parlamente. Na hlasovaní o návrhu štátneho rozpočtu sa napokon nezúčastnili žiadni opoziční poslanci.

"Je nepochopiteľné, že nikto z opozície sa nezúčastnil hlasovania o návrhu štátneho rozpočtu. Považujem to za rezignáciu," uviedol Fico. Pripomenul, že štátne financie budú konsolidované tempom 0,5 %. Výdavky sú pritom na úrovni približne 30 miliárd eur. Pri príjmoch zhruba 22,5 miliardy eur tak bude deficit rozpočtu na úrovni približne 7,5 miliardy eur.

Primitívna podlosť sabotérov
Tri slová v titulku. Primitívi, podliaci a sabotéri. Mocibažní skrachovanci, v parlamentných voľbách ohrdnutí nositelia svetlých zajtrajškov. Vyradení zo systému moci občanmi, v každých voľbách všade inde, okrem diktátorských enkláv, zvrchovanými... Čítať ďalej
21 | 12 | 2023 | LIH

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!