Robert Fico: Opozícia sa definitívne vybrala cestou deštrukcie štátu (VIDEO)
21 | 12 | 2023 I Eka Balaskova

Vo štvrtok (21.12.) na pôde Úradu vlády Robert Fico (Smer-SSD) vydal tlačové vyhlásenie k situácii v NR SR. Parlament navštívil v noci počas rokovania o návrhu rozpočtu na rok 2024, ako predkladateľ tohto dokumentu. „To, čo sa deje v týchto dňoch v parlamente so štandardným obsahom politiky nemá absolútne nič spoločné,“ upozornil Fico v úvode štvrtkového tlačového vyhlásenia.

Predseda vlády priznal, že si myslel, že vrcholom bol apel slovenských europoslancov na EK, aby Slovensku odobrala európske fondy. To, čo vidíme v týchto hodinách podľa Fica svedčí o tom, že opozícia sa definitívne vybrala cestou deštrukcie štátu.

PREMIÉR Fico sa nečakane objavil v NR SR. Reaguje na obštrukcie opozície
Premiér Robert Fico (SMER - SSD) sa nečakane objavil v noci v NR SR, kde opozícia vykonáva obštrukcie, aby vláda, ktorá vzišla z demokratických parlamentných volieb nemohla schváliť štátny rozpočet. "OPOZÍCIA SA ROZHODLA VŠETKÝM DOKÁZAŤ, ŽE NA TO,... Čítať ďalej
21 | 12 | 2023 | Gabriela Fedičová

„Opozícia veľmi otvorene komunikuje v Národnej rade, že by privítala rozpočtové provizórium. To vraj podľa nich odloží rokovanie o zrušení ÚŠP. A to napriek tomu, že predseda parlamentu veľmi jasne skonštatoval, že pre nás je top prioritou schválenie rozpočtu na rok 2024 a že o Úrade špeciálnej prokuratúry sa kľudne môže rokovať aj začiatkom januára, keď bude pokračovať schôdza NR SR,“skonštatoval Robert Fico. Opozícii vyčíta divadlo, ktoré predvádza aj napriek tomu, že toto vedia. Za účelom neschválenia rozpočtu hodiny čítajú siahodlhé texty, ktoré nie sú žiadnymi návrhmi, či riešeniami.

Rozpočtové provizórium podľa predsedu vlády prinesie, že nebudú platiť kompenzačné mechanizmy v oblasti cien energií, takže ak nebude rozpočet schválený, každá domácnosť dostane účty o dvesto percent vyššie. Nebude tiež možné pomôcť s hypotekárnymi úvermi a bude zastavených množstvo iných opatrení, ktoré sú k rozpočtu viazané. „Toto už nie je politika, toto je deštrukcia štátu.“

Predseda vlády veľmi otvorene hovorí o sabotáži záujmov občanov Slovenskej republiky, ale aj štátu ako takého. Keďže parlament je suverénny orgán, predseda vlády nemôže urobiť iné, ako obrátiť sa na opozičných politikov, aby prestali s obštrukciami, ktoré ohrozujú prijatie najpodstatnejšieho zákona pre Slovensko.

Grendel rečnil sedem hodín, potom prišla studená sprcha
Niektorí opoziční poslanci sú ochotní kvôli Matovičovi a jeho nápadu za zachovanie Úradu špeciálnej prokuratúry položiť aj život. A tak v parlamente poslušne pokračujú s obštrukciami. Skutočnú oddanosť preukázal počas dnešnej noci poslanec Gábor... Čítať ďalej
21 | 12 | 2023 | Ivan Mihale

„Pretože inak občanom nevieme garantovať tú ochranu, na ktorú majú právo od vlády, ktorá má svoje programové vyhlásenie,“ upresňuje Fico a obracia sa na občanov, aby pochopili, akú hru tu opozícia s nimi hrá. Zároveň verí, že vedenie parlamentu nájde riešenie tejto situácie, vďaka ktorej sa Slovensko ženie do veľkých problémov.

„Sme pripravení rokovať v noci, cez deň, ale rozpočet SR schváliť musíme,“pripomína Robert Fico a opakuje slová Petra Pellegriniho, ktorý avizoval rokovanie o ÚŠP až po 9-tom januári.

Predseda vlády vie o pripravovaných útokoch proti predstaviteľom vládnej koalície a preto Daniela Lipšica a ÚŠP varuje, že „si zahráva s ohňom“. Na úmysle vlády zrušiť tento úrad sa nemení nič a opozícia vládu len utvrdzuje o správnosti tohto rozhodnutia.

„Žiadam opozíciu, nech z občanov Slovenskej republiky nerobia rukojemníkov,“uzavrel Robert Fico.

Niektorí poslanci stíhajú aj štyri stoličky. LUCIA PLAVÁKOVÁ a MICHAL SABO patria medzi nich.
Progresívci Lucia Plaváková alebo Michal Sabo nám, obyčajným ľuďom, môžu ísť príkladom. Pracujú na toľkých miestach, až im nestíha nabiehať plat na bankových účtoch. Aspoň budú mať z čoho žiť „schudobnelé“ finančné inštitúcie aj na budúci... Čítať ďalej
21 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik