Rady Dr. Bukovského študentovi práva, ktorý skritizoval dekana Právnickej fakulty UK Eduarda Burdu (VIDEO)
22 | 12 | 2023 I Eka Balaskova

Študenti Právnickej fakulty Univerzity Komenského sa obrátili otvoreným listom na dekana Eduarda Burdu, aby vyjadrili svoje obavy týkajúce sa jeho verejne vyjadreného názoru, že Úrad špeciálnej prokuratúry treba zrušiť. Listu sa chopili aj červené denníčky, ktoré skritizoval Robert Fico (Smer-SSD). K študentovi práva, ktorý kritizoval dekana právnickej fakulty Eduarda Burdu a je mohutne podporovaný médiami bývalého mainstreamu sa prihovoril vo videu Dr. Igor Bukovský.

Bukovský si všimol, že bývalý mainstream reakciu Roberta Fica na iniciatívu študentov označil za útok. Pripomenul teda, ako taký útok vyzerá a študentovi Janigovi prejavil sympatie – veď mladých ľudí treba v ich rozvoji a iniciatíve podporovať a cez video ho vyzval, aby sa zamyslel nad troma faktami.

Ako vyzerá skutočný útok

„Ak má mať študent s pubertálnymi vyrážkami na nose prednosť pred dekanom právnickej fakulty a určovať, čo je pravda a čo nie,  Boh ochraňuj túto krajinu!,“cituje Bukovský zo statusu Roberta Fica s tým, že za študenta bojujú aj ideologické médiá, podľa ktorých premiér populisticky zaútočil na študenta Janigu, s ktorým robilo rozhovor viacero médií. Bukovský im preto pripomenul, ako taký útok vyzerá – do videa vložil dokrútku, kde Igor Matovič jeho označil za blázna, ktorý porušil Hippokratovu prísahu.

Fico k praktikám denníka N: Ako študent práva som bol tiež múdry ako gate Šalamúna
PROTISLOVENSKÝ DENNÍK N ŤAHÁ SLOVENSKO DO PEKLA NEÚCTY K VZDELANIU A PROFESIONÁLNEJ KARIÉRE! Protislovenský denník N v utorok zverejnil rozhovor s nejakým študentom Právnickej fakulty v Bratislave s nadpisom: „Vyjadrenia dekana Burdu k špeciálnej... Čítať ďalej
20 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Vyjadrenie sympatie – výzvou na premýšľanie

Bukovskému, ako človeku s dlhoročnou praxou prednášajúceho, záleží na tom, aby z Univerzity Komenského vychádzali charakterovo zdatní odborníci. Preto študentovi Janigovi adresoval výzvu, aby skúsil popremýšľať nad jeho troma odkazmi.

  1. „Neverte tým, ktorí vám tvrdia, že ste obeťou útoku,“ znie prvý Bukovského odkaz. V skutočnosti to nebol podľa Bukovského žiadny útok a už vôbec nie na jeho osobu. Každý, kto študentovi tvrdí opak, podľa Bukovského s ním nemá dobré úmysly. „Zvážte, či je pre vašu blízku, aj ďalekú budúcnosť to najlepšie, aby ste uverili takým ľuďom,“ varuje lekár s tým, že nasledovať bude buď zmena mladého človeka na lokaja ich záujmov, alebo ak preváži charakter, tak ho „odhodia“ ako nepoužiteľného.  
  2. „Neverte tým, ktorí vás teraz podporujú a huckajú do tej pozície obete,“ radí ďalej Bukovský s tým, že ich podpora nemá žiadnu skutočnú hodnotu. Ozývajú sa totiž až teraz, keď je to výhodné aj pre nich. Lekár síce pripúšťa omyl, no medzi študentovými podporovateľmi nevidí nikoho, kto by v posledných troch rokoch nezradil aj vlastné ľudské práva, charakter, či vzdelanie.
  3. „Neverte tomu, že akýkoľvek transparent vo vašich rukách, alebo názor vo vašej hlave je dôvodom na to, aby sa ním ktokoľvek riadil,“ hovorí Bukovský bez toho, aby v tom adresát hľadal čokoľvek osobné. Každý má právo svoj názor prezentovať verejne, ale to je asi tak všetko. Bukovský pripomína, že desiatkam tisícov ľudí boli tieto práva v posledných troch rokoch odopreté aj tými, ktorí sa teraz hlasno vydávajú za ochrancov ľudských práv.

Nie je vám to podozrivé?

„Nie ste a nebudete za svoj nedostatočne kvalifikovaný študentský a občiansky názor nijako posithnutý. My mnohí sme za svoje oveľa kvalifikovanejšie absolventské a občianske názory šikanovaní neustále. Odborne aj ľudsky znevažovaní a spoločensky, aj ekonomicky dlhodobo poškodení,“ konštatuje Bukovský a uzatvára otázkou, či to študentovi práva nie je podozrivé.

PREBIEHA KĽÚČOVÝ ZÁPAS ZA SLOBODU PREJAVU A VEDECKÉHO BÁDANIA
51 študentov Právnickej fakulty Univerzity Komenského sa obrátilo otvoreným listom na dekana Eduarda Burdu, aby vyjadrili svoje obavy týkajúce sa jeho verejne vyjadreného názoru, že Úrad špeciálnej prokuratúry treba zrušiť. Zdôraznili, že si... Čítať ďalej
20 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik