Primitívna podlosť sabotérov
21 | 12 | 2023 I LIH

Tri slová v titulku. Primitívi, podliaci a sabotéri. Mocibažní skrachovanci, v parlamentných voľbách ohrdnutí nositelia svetlých zajtrajškov. Vyradení zo systému moci občanmi, v každých voľbách všade inde, okrem diktátorských enkláv, zvrchovanými majiteľmi štátu. Sú natoľko tupí a sebastrední, že nedokážu pochopiť realitu a nepripúšťajú si možnosť zmieriť sa so skutočným povolebným vývojom. Hoci – bdú sa musieť. Páky na to sú.

Primitív je zaostalý, hrubý, prostoduchý, nevzdelaný človek. Podliak zas bezcharakterný nečestný a nehanebný jedinec. A sabotér? Tak to je ten, komu ide o spôsobovanie škôd podľa možnosti čo najväčšieho rozsahu a dopadu na strane svojich odporcov. Sabotáž je doslova „úmyselné a plánované narušenie funkčnosti či výkonnosti civilného alebo vojenského zariadenia alebo výstroje prostredníctvom jeho poškodenia alebo zničenia.“. Týka sa to aj narušenia funkčnosti štátu a jeho inštitúcií. V plnom obsahu významu slova.

Parlamentná a iná svoloč

Slovenčina je bohatá na trefné výrazy. Samozrejme, hlupáci a exhibicionisti musia u nás aj vo verejnom prejave zamontovať do jedinej vety aspoň tri anglicizmy, ale je to iba svoloč. Bagáž, banda, háveď, cháska, zberba, čvarga, perepúť … Bez ohľadu na to, či študovala v Oxforde, alebo si diplom zaplatila, kúpila, alebo jednoduchu sa na také niečo ako vzdelať sa – vykašľala.

Pľujú nám do tvárí

To, k čomu sa odhodlala v parlamente pred voľbami ešte veľkohubo „konštruktívna“ opozícia, je podlý hnus. Ich jediným politickým ideálom je iba ich moc, iba ich právo vnucovať nám mimoriadne situácie a núdzové stavy, uvaľovať na nás, občanov hádam aj stanné právo, ak by to ešte stihli. Už to nijako neskrývajú, sú na to dokonca absolútne hrdí. Pri ich malosti sa dalo očakávať, že volebnú porážku, čo je najvyšší prejav občianskej demokracie, nijako nestrávia. Oni ten fakt však zjavne ignorujú. Im je jedno, že sa postavili na odpor demokraticky zvolenej moci väčšinou voličov a tým pádom sekundárne aj občanov vlastného štátu.

Exhibícia servilnej tuposti

Hodinové čítačky v parlamente, prednášané tempom človeka, hovoriaceho ako by bol po mozgovej príhode, čo má byť akože obštrukcia, to je iba nastavovanie si zrkadla, v ktorom sa zobrazuje prázdnota ducha rečníka. Pätolízačské chválospevy na svojho spolustraníckeho predrečníka a nebodaj šéfa sekty? Jednoducho, to je na vracanie. A nadšený tanec oberprogresívca pred mikrofónmi médií tzv. hlavného prúdo na tému „ako som vyhral“, to je to isté, ako súbežne písať o tom, že „ukrajinská armáda smelo a hrdinsky ofenzívne postupuje „vzad“. Šimečka ešte nedokázal nič okrem toho, že on a jeho kolegovia strápňujú celé progresívne hnutie, iba rozbíjať kýbliky iným deckám na pieskovisku, zo závisti, že on také nemá. Z Galka a z Pročka, či z Grendela Šipoša a Kolíkovej už vytieklo toľko nenávistnej žumpy, čo ani celá bytovka za rok nepošle do kanalizácie.

A ešte je tu kráľovná

Dobre, teraz ide o schválenie /neschválenie rozpočtu. Ako komu. Parlamentnej svoloči je jedno, že ak ide štát do rozpočtového provizória, znamená to veľké ohrozenie jeho ekonomiky, ale aj financií občanov. Táto svoloč sa nemusí obávať o svoj blahobyt. A dobro štátu má, viete kde, tam, kde asi každý z náš stoličku, keď si potrebuje sadnúť. Aj keby sa stihol prijať rozpočet ešte do konca roka, je tu súdružka kráľovná, ktorá má pätnásť dní na jeho vetovanie, aby mohol byť aj bez jej podpisu opätovne schválený a platný. Ako narábala v končiacom sa roku táto súdružka s termínmi volieb, petíciami a akýmkoľvek občianskym, no neprogresívnym hlasom, je nám všetkým známe. A ako a kam to jej politickí miláčikovia s jej podporou za uplynulé tri roky dobačovali, tiež dobre vieme.
Iba s odporom, hnusom a maximálnym rozhorčením a sebazaprením možno akceptovať, že páchatelia sabotujú ešte aj pokusy o nápravu takmer ekonomickej katastrofy. Šimečka a spol. plus chorí Matovičovci sa z toho dokonca verejne tešia. Veď im o blaho štátu a jeho občanov predsa nikdy nešlo, nejde a nepôjde. Ich dedovia by ich zmlátili „do modra“.

Namiesto ks...tov iba bravčové krupóny
Podlosť je najkratšia cesta k moci a k osobnému či straníckemu blahobytu. Na Slovensku sa na ňu práve preto vydala povolebná parlamentná opozícia. Úplne bez hanby, bez akejkoľvek sebaúcty. Lož a pretvárka sa stala jej metódou politického boja,... Čítať ďalej
18 | 12 | 2023 | LIH

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate