MIMORIADNE! Zo školy v centre Prahy hlásili streľbu, na mieste sú MŔTVI aj zranení
21 | 12 | 2023 I Ivan Mihale

Zo školy v centre Prahy hlásili streľbu, na mieste sú mŕtvi aj zranení ľudia.

Na mieste zasahuje polícia a mieria tam všetky zložky integrovaného záchranného systému. Okolie je uzavreté. Polícia to vo štvrtok uviedla na sociálnej sieti X, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe. Ku tragédii došlo na jednej z pražských škôl na Námestí Jána Palacha.

Podľa informácií TV Nova stojí na streche Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej strelec, z miesta sa mal ozvať aj výbuch. „Na mieste v tejto chvíli prebieha zásah polície, celé námestie Jána Palacha a blízke okolie je úplne uzavreté,“ uviedla polícia na sieti X.

„Na základe prvotných informácií môžeme potvrdiť, že na mieste sú mŕtvi aj zranení ľudia,“ potvrdila polícia a vyzvala ľudí, aby sa v okolí nepohybovali a nevychádzali z domu, pretože zásah stále pokračuje.

Aktualizované 16:02 „Strelec bol eliminovaný! Celá budova je v súčasnej chvíli evakuovaná a na mieste je niekoľko mŕtvych a desiatky ranených,“ informuje polícia.

Zatiaľ nie je jasné, o akú školu ide. V okolí ich je niekoľko vrátane Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej či Vysokej školy Umeleckopriemys­lovej (UMPRUM).

Na fotografii webu Novinky.cz je vidieť, ako z budovy utekajú študenti s rukami nad hlavou. Server tn.cz zverejnil fotografiu ozbrojeného človeka, ktorý sa pohyboval na streche budovy.

Vláda končí s integráciou Ukrajincov prostredníctvom spolupráce s mimovládnymi organizáciami
Minister Erik Tomáš oznámil, že jeho rezort nebude ďalej pokračovať v spolupráci s konzorciom mimovládnych organizácií na čele s Nadáciou otvorenej spoločnosti v projekte integrácie občanov Ukrajiny. Financovanie tejto činnosti obrali Slovensko o... Čítať ďalej
21 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik