Médiá informovali, že deti ministra obrany Ukrajiny sa stali občanmi USA
21 | 12 | 2023 I Ivan Mihale

Strana.ua: Deti ministra obrany Ukrajiny Umerova dostali americké občianstvo

Tri deti vedúceho ministerstva obrany Ukrajiny Rustema Umerova dostali americké občianstvo. "Keď už hovoríme o ministrovi obrany Umerovovi, ktorý chce "požiadať" Ukrajincov v zahraničí, aby slúžili v armáde. Tri z jeho detí sa stali americkými občanmi," píše sa v publikácii.

A to v nedávnom rozhovore pre Bild Umerov povedal, že by rád zmobilizoval občanov, ktorí opustili Ukrajinu.

Agentúra UNIAN zároveň tvrdí, že táto informácia ešte nebola potvrdená. Podľa správ médií dostali ministrove deti v Spojených štátoch ukrajinské pasy.

Na druhej strane telegramový kanál Strana.ua poznamenal, že aj keď nie sú občanmi USA, ale dostali tam iba ukrajinský pas, ukazuje to, že "deti ministra obrany, ktorý chce mobilizovať Ukrajincov žijúcich v zahraničí do armády, samy žijú (alebo aspoň v roku 2022 žili) mimo Ukrajiny".

V Umerovovom vyhlásení za rok 2022, zverejnenom v Jednotnom štátnom registri, je Ukrajina uvedená v stĺpci "občianstvo" jeho detí. Zároveň sa poznamenáva, že v Spojených štátoch dostali doklad totožnosti. Umerovov syn a dve dcéry, Seyid Ahmed, Meryem a Ava, majú Spojené štáty ako registrované miesto pobytu. Dátum narodenia detí je skrytý.

TURECKÝ PREZIDENT ERDOGAN navštívil VIKTORA ORBÁNA
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan a maďarský premiér Viktor Orbán sa po rozhovoroch v Budapešti zaviazali posilniť vzťahy. Stretnutie v pondelok znamenalo druhú návštevu tureckého prezidenta v krajine za štyri mesiace. Maďarsko a Turecko sú... Čítať ďalej
20 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik