Grendel rečnil sedem hodín, potom prišla studená sprcha
21 | 12 | 2023 I Ivan Mihale

Niektorí opoziční poslanci sú ochotní kvôli Matovičovi a jeho nápadu za zachovanie Úradu špeciálnej prokuratúry položiť aj život. A tak v parlamente poslušne pokračujú s obštrukciami. Skutočnú oddanosť preukázal počas dnešnej noci poslanec Gábor Grendel. Ten predniesol svoj pozmeňujúci návrh ku štátnemu rozpočtu v rekordnom sedemhodinovom príhovore

Gábor Grendel z Matovičovho hnutia čítal rozsiahly pozmeňujúci návrh k rozpočtu až sedem hodín. Čítal aj názvy kapitol a čísla v tabuľkách a zátvorky. V sále sa striedali aj poslanci za Hlas a Smer, aby nedošlo v opozícii k tomu, že všeobecným súhlasom by sa uzniesli na prerušení rokovania. Opozícia sa rozhodla naťahovať čas za každú cenu a nemá problém ani s tým, ak by do konca roka nebol schválený štátny rozpočet a Slovenská republika by musela prejsť do rozpočtového provizória.

Prišla reakcia premiéra

"OPOZÍCIA SA ROZHODLA VŠETKÝM DOKÁZAŤ, ŽE NA TO, ABY NIČILI SLOVENSKO, ANI NEMUSIA BYŤ PRI MOCI," píše Robert Fico na sociálnej sieti.

"Dnes v noci som sa prišiel na vlastné oči presvedčiť, že to, čo v parlamente predvádza opozícia pri rokovaní o rozpočte, je čistá obštrukcia s jediným cieľom - uškodiť Slovensku a dostať ho do rozpočtového provizória," dodal premiér Slovenskej republiky.

Vyšperkoval to Blaha

Podpredseda NR SR Ľuboš Blaha zo Smeru zašiel ešte ďalej a prirovnal politikov okolo Igora Matoviča ku prachsprostým teroristom.

Hŕstka teroristov z OĽaNO sa rozhodlo, že budú paralyzovať celý štát.

1. Šestnásť magorov si myslí, že tu bude cvičiť s celým národom. Na to nech na zabudnú.

2. Každý z nich dal aktuálne 60-stranové pozmeňovacie návrhy, ktoré niekoľko hodín čítajú v parlamente. Len aby robili zle.

3. Nazývam ich teroristami z dobrého dôvodu. Ak nebudú zastavení, výsledkom ich činnosti môže byť paralýza štátu. Rozvrat. Chaos.

Podľa Blahu takýmto konaním opozície hrozí, že sa zdvojnásobia ceny energií, ľudia prídu o dôchodky, môže nastať paralýza v zdravotníctve. "Len preto, že horda politických neandertálcov, ktorí nenávidia Slovensko, si tu niečo dokazuje a svojou trápnou obštrukciou bráni parlamentu, aby včas schválil rozpočet. Grendel v parlamente ukázal, že sa ničím nelíši od psychicky narušených indivíduí, ako je Pročko či Matovič. Rovnaký terorista, rovnaký morálny odpad. Chcú zničiť štát. Vlastný štát. Nemajú absolútne žiadnu zodpovednosť voči Slovensku, voči ľuďom, ktorí tu žijú. Čistý extrém."

Nevedia stráviť prehru

Tvrdí, že v skutočnosti to všetko, čo v parlamente Oľaňáci predvádzajú, je len jedno veľké hromadné vyplakávanie. Nevedia zniesť, že prehrali voľby a tak robia zle. Ľuďom na Slovensku.  Blaha je presvedčený, že štát má právo brániť ľudí. Za každú cenu. OĽaNO chce rozvrat za každú cenu. "Matovič sa musí prekliate báť, ak je ochotný vyvolať paralýzu štátu, len aby si záchranil vlastný zadok. Mýli sa, nič mu nepomôže. Po zločinoch prichádza trest. A na každú sviňu sa voda varí. Otázka je, či sa na týchto teroristických aktoch Matoviča chce podieľať aj PS, SaS a KDH. Tento mesiac sa už zapojili do kydania na Slovensko v Bruseli a sabotáže eurofondov. Budú v tomto útoku na  štát pokračovať?"

"V týchto zlomových momentoch našich dejín sa ukazuje, kto sú na Slovensku štátotvorné strany a kto klesol na úroveň matovičovského vandalizmu. Tak sa ukážte, slniečka", vyzvý podpredseda parlamentu v závere svojho príspevku.

PREMIÉR Fico sa nečakane objavil v NR SR. Reaguje na obštrukcie opozície
Premiér Robert Fico (SMER - SSD) sa nečakane objavil v noci v NR SR, kde opozícia vykonáva obštrukcie, aby vláda, ktorá vzišla z demokratických parlamentných volieb nemohla schváliť štátny rozpočet. "OPOZÍCIA SA ROZHODLA VŠETKÝM DOKÁZAŤ, ŽE NA TO,... Čítať ďalej
21 | 12 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik