Diskusia o štátnom rozpočte sa skončila bez vystúpenia všetkých rečníkov
21 | 12 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Diskusia o štátnom rozpočte v pléne Národnej rady (NR) SR sa skončila bez toho, aby vystúpili všetci rečníci. Odsúhlasilo to plénum. Za ukončenie hlasovalo 78 zo 79 prítomných poslancov.

Návrh na tento postup predložil predseda snemovne Peter Pellegrini (Hlas-SD) pre obštrukciu opozície, najmä hnutia Slovensko. Priblížil, že aj podľa nálezu Ústavného súdu SR je takýto postup možný v záujme zachovania funkčnosti parlamentu.

Diskusia k štátnemu rozpočtu sa začala v stredu (20. 12.) ráno. Pokračovala aj v noci, keď v rozprave dominovalo čítanie rozsiahlych pozmeňujúcich návrhov z dielne poslancov z hnutia Slovensko.

Vláda končí s integráciou Ukrajincov prostredníctvom spolupráce s mimovládnymi organizáciami
Minister Erik Tomáš oznámil, že jeho rezort nebude ďalej pokračovať v spolupráci s konzorciom mimovládnych organizácií na čele s Nadáciou otvorenej spoločnosti v projekte integrácie občanov Ukrajiny. Financovanie tejto činnosti obrali Slovensko o... Čítať ďalej
21 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!