Česká polícia rieši bizarný prípad krádeže potravín v Hradci Králové. Takmer 200 kg mäsa je fuč!
22 | 12 | 2023 I Dušan Janek

Muž sa pred vianočnými sviatkami ulakomil na mäso v hodnote 1.200 eur. Vo svojom nákupnom vozíku si odniesol pochúťky o váhe takmer dvesto kilogramov. Ceny potravín síce stúpajú, ale tento delikvent situáciu v núdzi vyriešil naozaj neobyčajným spôsobom.

Jeho konanie v nákupnom centre zachytili aj priemyselné kamery. Vzal si svoj lup, čo ušlo pozornosti personálu, hoci nie je jasné, ako nevegetariánsky Harry Potter jednoducho prešiel cez obchod s doslova „pretekajúcim“ košom plným  mäsa a údenín, ako zabudol zaplatiť a odišiel. Trestuhodný je aj prístup zamestnancov, pretože ich nedôslednosť dovolila zlodejovi nepozorovane odísť. Spolupáchateľmi boli zrejme dve ženy a jeden muž, ktoré s ním síce prišli nakupovať na tmavom aute, ale zachovali sa normálne a za svoj nákup zaplatili pri pokladni. Možno takto chceli odpútať pozornosť personálu, aby mohol zlodej svoj lup dostať z nákupného centra ľahšie. Čo je však ešte zaujímavejšie, nie je to prvýkrát, čo sa takto zlodej činil. Policajný hovorca Jan Rybanský uviedol, že pred dvoma týždňami spáchal rovnaký zločin v rovnakej predajni. 

Vodiči, POZOR! ZLODEJI za pár sekúnd KRADNÚ autá: Vynašli novú NEVIDITEĽNÚ techniku!
Vaše vozidlo otvoria aj naštartujú bez fyzického kontaktu, bez toho, aby si ktokoľvek niečo všimol. Zlodeji už aj na Slovensku začali používať mimoriadne efektívnu metódu. Auto otvoria prostredníctvom signálu z vašich kľúčov. Ako to funguje a ako... Čítať ďalej
11 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Polícia sa zatiaľ nevyznamenala...

„Vzhľadom na to, že sa nám do súčasnej doby nepodarilo zistiť totožnosť podozrivého, obraciame sa na vedúceho k objasneniu prípadu, nech zavolá na linku 158,“ vyjadrila sa hovorkyňa polície Iva Komošová. Inštitúcia, ktorá má ochraňovať zákon a zamedzovať zločinu nepochodila, páchateľ je stále na slobode, čím si svoje renomé polícia určite nezlepší.

Ak muža  polícia zatkne, hrozí mu trest odňatia slobody až na dva roky.  

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik