UTEKAJME! Európa zahynie, Rusi prídu! (Možno aj migranti)
20 | 12 | 2023 I Milan Laca

„Európa je v nebezpečenstve“! Varovanie pred dôsledkami víťazstva Ruska na Ukrajine.

Šéf európskej diplomacie Josep Borrell sa domnieva, že projekt EÚ môže byť „nenávratne poškodený“. Stane sa tak, podľa neho, ak Rusko na Ukrajine zvíťazí a boje v pásme Gazy budú pokračovať.
Nebezpeční Rusi!

Podľa Borrella je Európa v ohrození. „Ak dovolíme Putinovi vyhrať na Ukrajine, ak dovolíme, aby tragédia v Gaze pokračovala, európsky projekt by mohol byť nenávratne poškodený,“ povedal šéf európskej diplomacie. Vyzval tiež na „vyhrnutie rukávov“, aby sa tomu zabránilo.

Priznal to už aj Pavel: Vojna na Ukrajine sa v roku 2024 ZMENÍ V PUTINOV PROSPECH!
Český prezident Petr Pavel očakáva v budúcom roku „významný vývoj“ v prospech Ruska! Podľa neho to bude rozsiahla invázia Moskvy na Ukrajinu – a to nebude pre Kyjev vôbec priaznivé, informuje POLITICO. V rozhovore pre český internetový... Čítať ďalej
20 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Aká hlúpa otázka...

Borrell tiež označil otázku účastníkov fóra Sommet Grand Continent, či by Rusko mohlo vyhrať ukrajinský konflikt, za nesprávnu a odmietol na ňu odpovedať. Zároveň priznal, že Ozbrojené sily Ukrajiny nedokázali počas protiofenzívy preraziť front a vyzval na zvýšenú podporu Kyjevu.

Príde koniec?

Západní a ukrajinskí politici už varujúpred koncom Európy. Poľský premiér Mateusz Morawiecki sa domnieva, že EÚ musí v záujme prežitia opustiť centralizáciu. „Nebudeme súhlasiť so žiadnym zbavením právomocí krajín. Ak chce Európska únia prežiť, musí zanechať pokusy o pridelenie nových kompetencií,“ vyzval šéf poľskej vlády. Varšava, podľa neho, nebude schvaľovať zásahy EÚ do takých aspektov štátnosti členských krajín, akými sú zahraničná politika, bezpečnosť, dane, či rodinné právo.

Ukrajinci veria

Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmitro Kuleba sa stotožnil s Borrellovým názorom - porážka Ukrajiny v konflikte s Ruskom bude, podľa neho, koniec Európy. Kuleba uviedol, že „pre Európu je to existenčné vojna“, ktorá sa dotýka aj Európanov. „Nemôžu si dovoliť nevyhrať túto vojnu spolu s Ukrajinou. Ak Ukrajina prehrá, bude to koniec Európy,“ povedal Kuleba. Argumentoval, že vedenie EÚ súhlasí s podporou Ukrajiny tak dlho, ako to bude potrebné. Takéto vyhlásenia, ako poznamenal, urobili Borrell a ďalší vysokí európski predstavitelia.

Poľskí dopravcovia opäť blokujú najdôležitejší hraničný priechod s Ukrajinou
Prepracovia tovaru z Poľska blokujú najväčší hraničný priechod s Ukrajinou. Nedovolia ukrajinským dopravcom prechádzať cez ich krajinu. Situácia vznikla po tom, čo súd dovolil návrat prepravcov na kontrolné stanoviská v obci Dorohursk na... Čítať ďalej
20 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik