PORSCHE dá ľuďom ďalšie pracovné miesta. Ministerstvo hospodárstva už zabezpečilo pozemky
21 | 12 | 2023 I Dušan Janek

Denisa Saková, ministerka hospodárstva sa postarala o rozšírenie automobilovej výroby na Slovensku. Výroba svetoznámych automobilov sa rozšíri v priemyselnom parku v Hornej Strede. Vláda investovala do tohto perspektívneho projektu približne 300 miliónov eur.

Rozšírenie výroby automobilky Porsche na Slovensku zabezpečí našim obyvateľom tristo pracovných miest. Porsche investovalo do rozšírenia svojho koncernu na Slovensku 12 milión eur. Podporil sa rozvoj robotizácie i automatizácie. Do dvoch rokov sa začne produkcia batériových modulov pre autá Porsche Cayenne, momentálne u nás vyrábaných iba v Bratislave.

Nové haly sa budú stavať už na začiatku budúceho roka. To zabezpečí prácu ďalším pracovníkom. Aby bolo možné vyrábať automobily prestížnej nemeckej značky, bolo treba podniknúť kroky k získaniu pozemkov.

„Ministerstvo hospodárstva pristúpilo k investícii vo výške 28 miliónov eur, ktorá slúži k vykúpeniu pozemkov,“ uviedla ministerka hospodárstva. Financie sa použijú na prípravu energetickej a dopravnej infraštruktúry. Väčšia časť z tejto sumy poputuje po vývoji infraštruktúry spoločnosťou Porsche uhradená späť do štátneho rozpočtu, oznámila Denisa Saková.

Príležitosť na zamestnanie v Porsche bude náhradou za uzatvorenie dolov, v ktorých sa ťažilo hnedé uhlie už desiatky rokov. Baňa nespĺňala podmienky na bezpečnú prácu a po viac ako sto rokoch jej fungovania nebol iný možný krok, ako ju pre bezpečnosť baníkov i obyvateľstva žijúceho v jej blízkosti zatvoriť. 

J. Blanár prijal ruského veľvyslanca I. Bratčikova. O čom hovorili?
Minister zahraničných vecí Juraj Blanár (Smer-SD) prijal vo štvrtok ruského veľvyslanca na Slovensku Igora Bratčikova. Informoval ho o postoji k vojnovému konfliktu na Ukrajine, pričom zdôraznil, že Slovensko ho považuje za porušenie... Čítať ďalej
21 | 12 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!