Občania v Bratislave podporili vládu (VIDEO)
20 | 12 | 2023 I Eka Balaskova

Zhromaždenie na podporu vlády Slovenskej republiky sa konalo presne podľa nedávnej videopozvánky Petra Marčeka v stredu, 20. decembra na Námestí slobody pred Úradom vlády SR. Okrem organizátora v hmlistom počasí vystúpilo niekoľko rečníkov, žiaľ ten, na koho mnohí čakali, prísť nemohol.

Na pravé poludnie sa na Námestí slobody stretlo okolo stovky-dvoch podporovateľov súčasnej vlády, ktorí si vypočuli Jána Čarnogurského, Mareka Šouna, či Stanislava Pánisa. Tí aj s Petrom Marčekom ukázali niekoľko dôvodov, prečo je potrebná podpora súčasnej vláde. Stretnutie narušili provokatéri, neprišiel však ten, na ktorého mnohí čakali.

Na úvod štátna hymna SR

Marček pripomenul, že je to zhromaždenie na podporu súčasnej vlády Roberta Fica.

„Sme tu preto, aby sme takým, ako je Michal Šimečka a spol., prípadne Sulík, ktorý si s Geissenovcami môže chodiť na dovolenky pripomenuli, že by sa mali aj oni, aj každý jeden z politikov v minulej vláde zodpovedať za to, čo so Slovenskom urobili,“ doplnil Marček v úvodnej reči. Nevynechal ani výčitku za proticovidové opatrenia, ktoré boli zákazmi a Slovákom nijako nepomohli, slúžili len na ich obmedzovanie.

Opozícia sa podľa Marčeka nemôže čudovať, že nová vláda, ktorá vzišla z demokratických septembrových volieb „chce zrušiť“ úrad, ktorý vedie človek, ktorý vôbec na post špeciálneho prokurátora nepatrí, dostal sa tam vďaka účelovým zákonným úpravám, neprávom získanej bezpečnostnej previerke a napriek tomu, že bol právoplatne odsúdený. Potom už dostali priestor rečníci.

Chystá sa zhromaždenie ZA koalíciu, PROTI opozícii! (VIDEO)
Bývalý poslanec Peter Marček zvoláva v stredu, 20. decembra zhromaždenie na podporu vlády Roberta Fica. Ide o odpoveď na opozičné aktivity v uliciach. Od čias, kedy Peter Marček pôsobil ako poslanec uplynulo už viac, ako jedno volebné obdobie, no... Čítať ďalej
15 | 12 | 2023 | Eka Balašková

Marek Šoun

Šoun tvrdí, že niekoľko tisíc ľudí na včerajšom protivládnom proteste bolo oklamaných rovnako, ako v roku 2018, keď presne tí istí ľudia hovorili o vine Smeru za vraždu novinára a jeho družky.

„Reálny dôvod, prečo boli v uliciach bol ten, že vláda, ktorú tu dnes máme, im zastavila finančné toky, ktoré potrebujú,“ďakuje Šoun a ďakuje aj za zrušenie ÚŠP, že sa SR nespráva, ako kolónia USA, za vyplatenie príspevkov pre seniorovo, no hlavne ďakuje, že vláda je pronárodná a bojuje za nás. Pripomenul, že ako v euro voľbách, tak ani pri voľbe prezidenta nesmieme dopustiť vzostup neoliberálnych síl.

Ján Čarnogurský

Bývalý premiér na námestí varoval pred tým, že Slovensku hrozí zatiahnutie do vojny proti Rusku. Podľa Čarnogurského sa v USA otvorene píše v médiách, že ak by Ukrajina konflikt prehrala, USA budú musieť vyzbrojiť tzv. východné krídlo NATO.

„Američania chcú bojovať našou krvou za svoj blahobyt,“konštatuje Čarnogurský s tým, že stále bohatne len zbrojársky priemysel. Ficova vláda je podľa neho jediná vláda, ktorá garantuje, že Slovensko do konfliktu zatiahnuté nebude.

V súvislosti s týmto konfliktom by podľa Čarnogurského mal byť pred súd postavený bývalý britský premiér Boris Johnson, ktorý keď to na jar minulého roku vyzeralo na uzavretie dohody medzi Ruskom a Ukrajinou prišiel na Ukrajinu a po jeho návšteve sa všetky rokovania zastavili. Rovnaký osud by mal čakať aj slovenských politikov, ktorí ženú do „nekonečného“ zbrojenia Ukrajiny.

„Spojme sa s Maďarskom, možno sa pridajú aj ďalšie štáty a môžeme spoločne zaujať postoj na ukončenie sankcii a návratu európskych ekonomických vzťahov s Ruskom,“ uzatvoril Čarnogurský, podľa ktorého toto je cesta pre Európu.

VEĽKÉ ZMENY V MARKÍZE: Odchádza šéf spravodajstva
Po dvadsiatich siedmich rokoch, ktoré Henrich Krejča v televízii Markíza odpracoval, v tejto televízii končí. Na súčasnej pozícii pracoval viac, ako 10 rokov a na svojom pracovnom poste zotrvá do konca roka. Informácie pre portál HNonline potvrdila... Čítať ďalej
20 | 12 | 2023 | Eka Balašková

Štefan Aster

Aster varoval Slovensko pred cestou tzv. majdanizácie. Práve o zvrhnutie demokraticky zvolenej vládnej koalície sa usiluje opozícia. Pomáha jej v tom západu naklonená oligarchia a ničím nekryté financie „veľmi špinavého pôvodu“.

Pýta sa tiež, prečo novinári nepíšu o stretnutiach Michala Šimečku s dedičom sorosovského impéria Alexom, pričom zatiaľ posledné  sa udialo nedávno na zámku v Belej pri Štúrove.

Vládu Roberta Fica preto musíme podľa Astera podporovať práve preto, aby sme predišli Majdanu na Slovensku.

Peter Marček

Organizátor zhromaždenia si myslí, že je najvyšší čas na vystúpenie Slovenska z EÚ. Podľa jeho slov sa o tom intenzívne hovorí v Maďarsku, vrie to v Nemecku, či v Taliansku. Pripomenul, že výrazný prílev moslimov je hlavne zo štátov, ktoré boli kolonizované západom Európy, s čím Slovania nič nemali. Preto chce pracovať na politickej strane Jednotní Slovania, ktorá je súčasťou veľkej slovanskej myšlienky – vznik slovanských štátov so 400-miliónmi obyvateľov.

Peter Marček / YouTube

Kolíková: Ak Pellegrini nevyhlási TOTO, podáme trestné oznámenie
Ak predseda Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) do konca roka nevyhlási voľbu na uvoľnené miesto sudcu Ústavného súdu (ÚS), SaS podá trestné oznámenie pre marenie úlohy verejným činiteľom. Vyhlásila to poslankyňa za SaS Mária Kolíková... Čítať ďalej
20 | 12 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Občianska aktivistka p. Ondrejičková

Aktivistku zaujíma, kde sú slovenské médiá teraz, keď treba písať o zhromaždení na podporu vlády. Premiér im podľa nej vadí aj kvôli tomu, že svoj právnický titul získal normálnou, čestnou cestou.

„Národ slovenský, prebuď sa,“ vyzýva aktivistka zvlášť mladých ľudí.

Stanislav Pánis

Jeden zo zakladateľov novodobej SNS Slovákom pripomína, že po tisícročí Slovenska v područí Uhorska máme vlastný štát, ktorý si musíme chrániť. Podľa neho aj mladých ľudí, deti treba viesť k pozitívnemu vzťahu k svojim konreňom, k slovanstvu aby sme vedeli, kam chceme ísť.

„Mladým ľuďom treba ukázať, kam chceme kráčať, aby sme sa nestali otrokmi. Vlasť je základ,“ hovorí Pánis poukazujúc na tradičné hodnoty v rodine.

Harabin to nestihol. Provokatéri áno

Po skončení rokovania vlády, keď Marček vyzýval členov vlády, či sa neprídu prihovoriť svojim podporovateľom, sa ozvalo aj niekoľko hlasov, označujúcich prítomných za kolaborantov. Tým organizátor pohrozil privolaním polície a bol kľud.

Zhromaždenie žiaľ nestihol prezidentský kandidát Štefan Harabin, ktorý sa na poslednú chvíľu ospravedlnil pre zaneprázdnenosť.

VERONIKA REMIŠOVÁ za ľudí a proti ľuďom aj pred Vianocami! A stále dokola... (VIDEO)
Ex-ministerka, podpredsedníčka vlády, ktorá sa pričinila o jej skolabovanie oči očí až strach. Stále verná svojej žltej farbe bojuje za práva ľudí v dramatickom adventnom klipe, až ide jednému slza vyhŕknuť. Slovník jej síce rapídne chudne, no jej... Čítať ďalej
20 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik