Niektorí poslanci stíhajú aj štyri stoličky. LUCIA PLAVÁKOVÁ a MICHAL SABO patria medzi nich.
21 | 12 | 2023 I Dušan Janek

Progresívci Lucia Plaváková alebo Michal Sabo nám, obyčajným ľuďom, môžu ísť príkladom. Pracujú na toľkých miestach, až im nestíha nabiehať plat na bankových účtoch. Aspoň budú mať z čoho žiť „schudobnelé“ finančné inštitúcie aj na budúci rok.

Lucia Plavákova, Michal Sabo a napríklad nitriansky primátor, známy to prezliekač kabátov, Marek Hattas, vládzu pracovať za niekoľkých, hoci sa nedá povedať, že to vedia. Nevzdávajú sa stoličiek vo svojich mestských zastupiteľstvách (viacerých), v parlamente... a ak môžu zoberú prácu aj za ďalších. Výsledky ich snahy vidieť nemožno, ale keby niečo, sú vždy poruke.

Aby však stíhali aj večerné premávky po námestiach a hrali sa na revolucionárov, museli sa vzdať teplých miest v niektorých kanceláriách. Lucia Plaváková tak učinila už 9. novembra, kedy sa vzdala postu poslankyne bratislavského kraja. Ostáva však poslankyňou magistrátu a parlamentu. Michal Sabo sa pevne držal svojej pozícií, no dnes si dal povedať a ako poslanec v bratislavskom a petržalskom miestnom zastupiteľstve končí. Bude fungovať „iba“ ako poslanec Bratislavského samosprávneho kraja a udrží si mandát aj v Národnej rade Slovenskej republiky. Ktovie, či ho za to doma pochvália, nákladné, dlhé a exotické dovolenky počas parlamentných prázdnin bude musieť okresať.

Obetavosť Saba nepozná medzí.

„Po minulotýždňových zasadnutiach petržalského miestneho a bratislavského mestského zastupiteľstva som sa vzdal svojich poslaneckých mandátov. Naďalej budem vykonávať mandáty poslanca Bratislavského samosprávneho kraja a poslanca Národnej rady Slovenskej republiky,“ upokojil šikovný poslanec verejnosť. Sabovi bude určite ľúto, pretože pre svojich voličov chcel toho určite spraviť čo najviac... Či? Náhradníka si už však našli. Či bude kompetentný, alebo ovládateľný a „náš“ je na pováženie.

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!