MLAN MAJERSKÝ sťahuje prezidentských kandidátov. Nemajú čas na Slovensko
21 | 12 | 2023 I Dušan Janek

Ekumenický playboy Milan Majerský prichádza so zlou správou. Z tohto sa Slovensko len tak nedostane.

Kresťanskí demokrati ustajnili svojich favoritov a ustúpia pravdepodobne liberálom. Dosť paradoxná situácia, vzhľadom na to, že vieme, čo považujú práve liberáli za „diplomatické priority.“ Podľa najnovších informácii, svoju plánovanú kandidatúru sťahuje aj Štefan Hamram, ktorý sa s touto informáciou zdôveril u Zuzanky Kovačič Hanzelovej.

Zdroj: Screenshot Sme

Späť k Majerskému

Milan Majerský dôkladne prehodnotil situáciu v našej krajine, aspoň sa tak tvári, a postavil sa k prezidentským voľbám s odstupom. „Súčasnú situáciu na Slovensku považujeme za zlomovú pre zachovanie slobody, spravodlivosti a právneho štátu. Po dôkladnom uvážení sme sa rozhodli, že v nasledujúcich prezidentských voľbách nepostavíme vlastného kandidáta či kandidátku, napriek tomu, že by možní kandidáti, europoslankyňa Miriam Lexmann a expert na spravodlivosť Viliam Karas, hodnotne reprezentovali Slovensko doma aj v zahraničí.

Alojz Hlina spomenul i veterána a neprehliadnuteľnú osobnosť slovenskej politickej scény.

Hlina má, ak nie podnetné, aspoň zaujímavé nápady. Spomenul totiž prokresťansky orientovanú, ešte stále žijúcu legendu postsocialistickej diplomacie, Františka Mikloška. Názor samotného Mikloška nie je ešte spoločnosti objasnený, nevyjadril sa. Avšak, je asi takým vhodným kandidátom na pozíciu hlavy štátu, ako Joe Biden v budúcich amerických prezidentských voľbách.

KDH bude teda zrejme rafinovane mlčať aj naďalej.

Skúsení až ostrieľaní Majerského chasníci si budú zohrievať teplé miestečko v parlamente držiac sa hesla, niekedy je menej viac. Asi sa poučili z neúspechu v minulých parlamentných voľbách a nebudú mať záujem na tom, aby im niekto čírou náhodou nepokazil meno. Majerský svoj postoj veľmi šikovne okomentoval takto: „V prípade Miriam Lexmann bude najefektívnejším spôsobom napĺňania prospoločenských cieľov, ak sa bude uchádzať o dôveru v budúcoročných voľbách do Európskeho parlamentu a pokračovať tak vo vedení spoločného úsilia KDH o ochranu konzervatívnych hodnôt, či lepšiu a dôveryhodnejšiu európsku politiku.“ Miriam Lexmann si dala skôr päť a päť dohromady a usúdila, že povaľovanie sa v laviciach EP ju vyjde časovo úspornejšie a finančne lepšie, ako neustále unavujúce výlety na prezidentskom špeciále, ku ktorým sa unúvala naša platinová blondínka Zuzana Čaputová. A práve Čaputová, končiaca svoju kariéru prezidentky mala pred necelými štyrmi rokmi výhodu, že pôsobila esteticky reprezentatívne. Miriam Lexmann tieto povrchné normy nespĺňa natoľko, aby mohla získať dostatok percent na prebojovanie sa do prezidentského paláca.

Najnovší PRIESKUM na post prezidenta SR favorizuje túto trojicu
Nezadržateľne sa blíži termín prezidentských volieb a už sa vo vzduchu objavujú rôzne mená. Najnovšie sa s kandidatúrou pohráva aj bývalý policajný riaditeľ Štefan Hamran. Kandidatúru pre túto chvíľu oficiálne potvrdili len Štefan Harabin či... Čítať ďalej
13 | 12 | 2023 | Ivan Mihale

Stále čakáme na to, čo za eso vytiahnu Matovičovci. Či budú prezieravo mlčať, alebo sa zasa šokujúco strápnia. Mlčanlivosť však, ako sme si už mohli mnohokrát všimnúť, nepatrí medzi ich silné stránky.

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!