Matovič hovorí o FATÁLNEJ CHYBE OPOZÍCIE
20 | 12 | 2023 I Ivan Mihale

Opozícia je nejednotná, nevie sa dohodnúť a každý rieši iba svoje veľké napumpované ego. Ukázalo sa to aj pri protestoch, v boji proti koalícii. Na pódium totiž neboli pozvaní Igor Matovič (OĽaNO) či Jaroslav Naď (Demokrati). Prvý menovaný reaguje: "FATÁLNA CHYBA OPOZÍCIE"

Igor Matovič si vo svojom ďalšom statuse vylieva srdce na opozíciu, zjavne si neuvedomujúc, že je jej súčasťou. “Vymenili spravodlivosť za vlastné pohodlie – rybu? šalát? lyžovačku? luxusnú dovolenku?”

Matovič píše, že včera opozícii ponúkli spoločný postup, ako o pol roka môžu oddialiť rokovanie o novele trestného zákona. Písali sme o tom TU:

Slovensko ešte NEROZDÝCHALO jednu Matovičovu RANU Z MILOSTI a už prichádza ďalšia!
Kam na to Igor Matovič chodí? Prichádza z návrhom na obštrukciu, o ktorom nikto neslýchal prinajlepšom v Európe, respektíve celom relatívne civilizovanom parlamentárnom systéme. Trvá na úprave zákona, ktorý by mohol natiahnuť vystúpenie poslancov s... Čítať ďalej
20 | 12 | 2023 | Dušan Janek

“Aký? Ak každý opozičný poslanec využije len to, čo mu ponúka Rokovací poriadok (zákon), tak vie oddialiť atentát na spravodlivosť o 1-2 dni. Spoločnými silami tak môžu všetci opoziční poslanci reálne oddialiť atentát na spravodlivosť o cca 4-6 mesiacov. Rokovací poriadok totiž v §29a hovorí, že rozprava sa môže časovo obmedziť, ALE NIE pri rokovaní o štátnom rozpočte. Zároveň v §35 hovorí, že síce predseda NR SR môže kedykoľvek uzavrieť rozpravu – ALE spoločný spravodajca MUSÍ pred hlasovaním prečítať všetky pozmeňujúce návrhy poslancov, ktorí ešte nevystúpili v rozprave,” píše Matovič.

“To znamená, že keď poslanec podá viacero siahodlých pozmeňujúcich návrhov, tak buď v rozprave natiahne čas ich čítaním na pokraj svojich fyzických schopností – alebo, ak zlomyseľný Pelle zareže rozpravu, spravodajca bude čítať všetky predložené pozmeňováky aj tri roky – t.j. radšej nás nechajú pozmeňováky čítať samých. Fyzicky náročný plán, ale zároveň jediná možná cesta, ako reálne oddialiť vraždu spravodlivosti. Ako na to zareagovali opozičníci z námestí? V príkrom rozpore s tým, čo ľuďom na námestiach ešte včera sľubovali – PS a KDH sa potichu dohodli s mafiou, že nebudú naťahovať žiadny čas, nebudú využívať obštrukcie a rozpočet sa schváli ešte do Vianoc. Navyše – urobili to bez nášho vedomia a nás postavili pred hotovú vec – ZRADU,” tvrdí Matovič.

“Takto vyzerá zrada doslova v priamom prenose – včera na námestiach ľuďom sľubovali výdrž a nevzdanie sa – a hneď ráno kolaborovali a uzatvárali dohody s absolútnym Zlom. … takto si my v opozícii tu žijeme. Za Judášky groš v Praze dům,” dopĺňa v závere svojho statusu Matovič, šéf svojho hnutia.

PROTEST v Trnave dopadol FIASKOM! Špeciálna prokuratúra je len zámienka, TOTO JE BOJ O VLASTNÉ EGO!
Bývalá koalícia, ustúpivšia vláde „odborníkov,“ ktorí mimochodom tiež nijako extra nezabodovali, nezabudla na svoje dobré maniere. S istou dávkou irónie možno nazvať ich konanie ako tragédiu. Či im tak vlastnú tragikomédiu? Ego o ktorom Igor... Čítať ďalej
20 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!