Kolíková: Ak Pellegrini nevyhlási TOTO, podáme trestné oznámenie
20 | 12 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Ak predseda Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) do konca roka nevyhlási voľbu na uvoľnené miesto sudcu Ústavného súdu (ÚS), SaS podá trestné oznámenie pre marenie úlohy verejným činiteľom.

Vyhlásila to poslankyňa za SaS Mária Kolíková s tým, že Pellegrinimu zo zákona vyplýva povinnosť vyhlásiť voľbu bezodkladne.

"Je dôležitou úlohou predsedu parlamentu urobiť kroky na to, aby bol ÚS plne obsadený," podčiarkla Kolíková. Dodala, že ÚS plní dôležitú úlohu pri ochrane právneho štátu v našej spoločnosti.

Okrem toho, že si Pellegrini podľa nej neplní túto svoju úlohu, negatívne vníma aj jeho výroky o potrebe zvýšiť počet ÚS. "Toto je zjavný paradox, zjavne si tým protirečí. Veci sa nedejú len tak náhodne a určite je tu iný záujem zo strany Petra Pellegriniho a Roberta Fica," povedala Kolíková. Obáva sa snahy vládnej koalície politicky obsadiť aj túto inštitúciu.

Vraj slušná opozícia: Galko sa takto verejne VYHRÁŽAL! (VIDEO)
Ľubík (Tarzan) Galko z rodu opíc úradoval v parlamente. A riadne to vrelo! Slovne zaútočil na šéfa poradcov predsedu vlády Erika Kaliňáka. Došlo aj na vyhrážky! “Keď pôjde chodbami národnej rady sám a stretne ho, tak by mal radšej zaradiť... Čítať ďalej
20 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik