V Bruseli sa len chytali za hlavu: PREČO SME TOTO DOVOLILI!? (VIDEO)
20 | 12 | 2023 I Eka Balašková

Tomáš Taraba (SNS/Život-NS) hovorí, že nebyť rýchleho zásahu, ktorý podnikol s ministerkou hospodárstva Denisou Sakovou (Hlas-SD), by Slovensku prepadli obrovské milióny z eurofondov. Nehovoriac o tom, že v Bruseli nič ani len netušili o tom, aké má slovenský vidiek problémy s najväčšou slovenskou šelmou, medveďom, ktorý je podľa Jána Budaja bylinožravec.

Taraba vo videu informuje, že eurofondy, ktoré mali prepadnúť, sa podarilo zachrániť a pomôžu tým rodinám, ktoré sú ohrozené energetickou chudobou. Taraba tiež hovorí o národných parkoch a ich stratovom nastavení a nezabúda ani na čoraz vypuklejší problém na slovenskom vidieku – medvede.

...A vraj špecialisti...

„Pozrite sa, ako riadili eurofondy na ministerstve životného prostredia,“ uvádza Taraba vo videu. Suma takmer 404-miliónov eur mala prepadnúť. Neprepadla, vďaka rýchlemu zásahu a aj vďaka ministerke Sakovej suma pomôže pri riešení energetickej chudoby niektorých domácností.

Foto: FB/Denisa Saková

„Nanominovali si tu kadejaké mimovládky, aby ich projekty šli a všetko ostatné im bolo ukradnuté. Takto to fungovalo vo všetkom, čoho sa dotkli,“rozhorčuje sa Taraba a pripomína, že Slovenský vodohospodársky podnik je v totálnom kolapse.

Marián Kéry o čarovnom prepojení liberálnej kaviarne
Poslanec NR SR Mariánovi Kérymu (Smer-SSD) na sociálnej sieti upozorňuje, že liberálna kaviareň je „čarovne prepojená“ cez množstvo osôb, ktoré majú vplyv aj na najvyšších poschodiach moci. Kéry svoje tvrdenie na Facebooku vysvetľuje tým, že... Čítať ďalej
19 | 12 | 2023 | Eka Balaskova

Národné parky

„Ako nanovo nastavili národné parky, tak sú v takej strate, že potrebujú dotáciu 24-miliónov ročne len preto, aby boli na nule. Preto sa pýtam, ak v národných parkoch nemá nikto čo hľadať, tak z akého dôvodu je tam niekto zamestnaný,“ nerozumie mysleniu svojho predchodcu Taraba.

V Bruseli len krútili hlavami

Tomáš Taraba už informoval o jeho rokovaní s eurokomisárom pre životné prostredie na tému premnoženia slovenských medveďov.

„V eurokomisii sa chytali za hlavu, že prečo Slovensko dopustilo tento stav. No preto, lebo tam chodili absolútne neschopní politici z ministerstva životného prostredia. Slovensko má absolútnu zelenú a môže regulovať všetky jedince, ktoré sa približujú k mestám, obciam, do intravilánov,“ hovorí Taraba a dodáva že to, že tu medvede napádali ľudí nie je chyba EÚ ale tých, ktorí sa zaujímali len o štedré dotácie pre niekoľko projektov.

Na pretrase aj v Dubaji

Slovenské premnožené medvede a vlky boli témou individuálnych rokovaní aj na svetovej klimatickej konferencii v Dubaji.  Taraba o tomto probléme hovoril s ministrami z Estónska, Fínska a Rumunska.

Facebook / Tomáš Taraba | Popri oficiálnom programe sa v Dubaji na Klimatickej konferencii rokovalo aj neoficiálne - napríklad o slovenských šelmách

„Ministri najmä nevedeli pochopiť  prečo politici vo vedení ministerstva nechali na Slovensku premnožiť medvede do tej miery, že ohrozujú občanov, turizmus a poľnohospodárstvo,“ konštatoval po návrate z Dubaja Taraba.

Taraba: Slovenské medvede DORAZILI aj do Dubaja
Svetová klimatická konferencia zavrela svoje brány a jej účastníci sa vrátili domov, aby sa zišli o rok na inom mieste. Vrátil sa aj Tomáš Taraba (SNS/Život-NS), ktorý so svojimi rezortnými kolegami hovoril okrem iného aj o problémoch s... Čítať ďalej
11 | 12 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!