TÁTO ŠTÚDIA S Z NÁS ASI ROBÍ SRANDU! Ľudia prispievajú ku globálnemu otepľovaniu DÝCHANÍM
20 | 12 | 2023 I Diana Zaťková

Prestaňme dýchať! Britská štúdia zistila, že ľudia môžu prispievať ku globálnemu otepľovaniu jednoduchým – a nevyhnutným – aktom dýchania, informuje Breitbart.

Ľudské dýchanie, grganie i prdenie sú neprípustné!

Vedci z Centra pre ekológiu a hydrológiu v Edinburghu uviedli, že metán a oxid dusný vo vzduchu, ktorý vydychujeme, tvoria 0,1 percenta emisií skleníkových plynov v krajine. Vedci zistili, že pri započítaní grgnutia a prdnutia ľudia podporujú údajné globálne otepľovanie aj výdychom z pľúc.

"Naliehali by sme na opatrnosť pri predpoklade, že emisie z ľudí sú zanedbateľné," uvádza sa v závere štúdie.

"V tejto štúdii uvádzame iba emisie v dychu a emisie plynatosti pravdepodobne výrazne zvýšia tieto hodnoty, hoci žiadna literatúra nepopisuje tieto emisie pre ľudí v Spojenom kráľovstve. Za predpokladu, že dobytok a iné voľne žijúce zvieratá tiež vydychujú emisie N 2 O, stále môže existovať malý, ale významný nezapočítaný zdroj emisií N 2 O v Spojenom kráľovstve, ktorý by mohol predstavovať viac ako 1 % celoštátnych emisií."

Mohutné zemetrasenie v Číne! Zomrelo už viac, ako 100 ľudí
Mohutné zemetrasenie zasiahlo severozápadnú Čínu v pondelok večer s magnitúdou 6,2 stupňa Richterovej stupnice, ktoré doteraz zabilo 116 ľudí, ale počet obetí sa pravdepodobne zvýši. Stovky ľudí utrpeli zranenia a záchranári pátrajú po preživších v... Čítať ďalej
19 | 12 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vegetariáni tak isto ako mäsožravci

Vedci nenašli žiadnu súvislosť medzi plynmi a stravou.

„Zvýšenie koncentrácie CH4 aj N2O v dychu vegetariánov a konzumentov mäsa je podobné. Na základe týchto výsledkov môžeme konštatovať, že pri odhadovaní emisií z populácie v Spojenom kráľovstve je nepravdepodobné, že by strava alebo budúce zmeny stravovania boli dôležité pri odhadovaní emisií v celom Spojenom kráľovstve ako celku,“ vysvetlila štúdia.

Podľa kedysi prestížneho Lancetu zbierali dáta asi už aj v praveku
Thomas Williams z Breitbart News v novembri uviedol, že kedysi prestížny lekársky časopis Lancet tvrdil, že Zem zažíva „najvyššie globálne teploty za viac ako 100 000 rokov“, hoci zber údajov o teplote sa začal až v 19. storočí. Noviny Lancet neskôr tvrdili, že klimatické zmeny sú „najväčšou globálnou zdravotnou hrozbou 21. storočia“.
 
„Zmierňovanie klimatických zmien je pravdepodobne najväčším možným preventívnym globálnym zdravotným opatrením – bez účinného zmierňovania bude ľudstvo v čase, keď sa dnes narodené dieťa dožije vysokého veku, na nepoznanie,“ varoval Lancet.
Pre erupciu sopky na Islande vyhlásili núdzový stav (VIDEO)
Pre sopečnú erupciu severne od mesta Grindavík na Islande vyhlásili núdzový stav. Všetky cesty do Grindavíku sú uzavreté. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR o tom informovalo na webe. "Erupcia zatiaľ výrazne... Čítať ďalej
19 | 12 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik