Predseda SNS: Na klamstvá opozície musím reagovať (VIDEO)
20 | 12 | 2023 I Eka Balaskova

Podpredseda NR SR Andrej Danko v rámci utorkovej (19.12.) tlačovej besedy SNS reagoval na niektoré dezinformácie, ktoré šíri slovenská opozícia. Nové ministerstvo má podľa neho veľkú šancu pomôcť HDP Slovenska tak, ako sa to stalo v Maďarsku. Opozícia podľa neho upozorňuje na veci len jednostranne, hovorí len o možných negatívach, no pozitíva, ktoré sa rozbiehajú, ju nezaujímajú.

Andrej Danko pripomína, že podobnú kritiku počúval pri tvorbe fondu na podporu športu, ktorý svoju existenciu už obhájil. Šport podľa neho navyše pritiahne vo fanúšikoch aj turistov, ktorí sa budú potrebovať minimálne ubytovať, čo zase len pomôže miestnej ekonomike. Celé by to malo zastrešovať novo vytvorené ministerstvo, proti ktorému sú napríklad aj minister školstva Grőhling, ktorý pre šport podľa Danka nič neurobil. Financie vložené do športu a turizmu považuje za ďaleko lepšiu investíciu, ako do politických mimovládok a odmieta tvrdenie o prednostnom zamestnávaní nominantov SNS.

Také malé "de-ja-vu"

Danko vidí pri zriaďovaní nového ministerstva podobné reakcie, aké mala opozícia v čase, keď sa zriaďoval fond na podporu športu (r. 2018). Jeho rozpočet Danko inicioval zdvihnúť na 20 miliónov eur a ukázal sa, ako životaschopný projekt. Neskôr si Matovičova, alebo Hegerova vláda „privlastnila“ úspechy v podobe otvárania športovísk – atletických oválov, či rôznych tréningových hál.

Trio Šimkovičová, Tomáš, Danko BODUJE! Štát pošle na obnovu hradov milióny eur
Projekt zapojenia nezamestnaných do obnovy kultúrneho dedičstva ostane zachovaný a bude pokračovať aj v rokoch 2024 - 2025. Z Európskeho sociálneho fondu (ESF) je na tento účel alokovaných 12,5 milióna eur. Na pondelkovej tlačovej konferencii to... Čítať ďalej
18 | 12 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Prepojenie športu s turizmom

Podpredseda NR SR pripomína kauzu z minulého týždňa, kedy organizátori Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní do poslednej chvíle nevedeli, či dostanú dotáciu.

„Naša predstava je, aby sme spoločne plánovali medzinárodné podujatia, uznesenie vlády by mal navrhovať príslušný minister,“ozrejmuje Danko s tým, že každé veľké športové podujatia prináša aj ľudí v rámci cestovného ruchu, čo je odvetvie budúcnosti. Ako príklad uvádza Maďarsko, ktoré v priebehu 6-tich rokov zdvihlo vďaka turizmu svoj HDP.

Nepočúvajte len Grőhlinga

Minister za SaS podľa Danka pre šport neurobil nič, preto by sa mali novinári obracať na predstaviteľov športových zväzov. Či hádzanári, alebo volejbalisti, no aj samotný olympijský výbor potvrdia dôležitosť takéhoto ministerstva. No a znovu je tu nasmerovanie financií cez šport aj na cestovný ruch. S tým úzko súvisí projekt obnovy hradov a zámkov po celom Slovensku.

„Ak zrekonštruujeme hrady a zámky, môže tam prísť digitalizácie, nasvietenie. Čo je teda zlé na ministerstve, ktoré preberá úradníkov z iných rezortov,“pripomína Danko.

MATOVIČ to prepískol! Rómovia prelomili mlčanie a bude dusno
Koniec srandy. Ak si Matovič a jeho cháska myslia, že ich ochráni imunita, tak klopú na zlé dvere. Naštvať Rómov, to nie je hocičo. Niektorí členovia Igorovcov síce disponujú kratším vedením aj pamäťou, ale tí, ktorých obrali o to, čo im sľúbili,... Čítať ďalej
18 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Keď sa našli na migrantov a Sorosovu nadáciu, nech sú aj na šport

Danko pripomína, že do tohto ministerstva z hazardných hier pôjde dokopy cez 50 miliónov eur. Pripomína preto, že ak sa za minulej vlády dalo vyčleniť viac, ako 20 miliónov eur na dotáciu pre politickú neziskovku, v športe budú určite užitočnejšie.

„Pripravujeme fond na podporu cestovného ruchu, kde by malo ísť ďalších 30 miliónov. Komunikujeme so zástupcami cestovného ruchu tak, aby tieto peniaze rozdeľovali stavovské organizácie,“ vysvetľuje Danko.

Nákup áut a zamestnávanie straníkov

„Vyprosím si preto informácie, že ideme kupovať drahé autá a zamestnávať sa budú funkcionári SNS,“ hovorí predseda SNS a ako príklad takýchto útokov uvádza rezort životného prostredia, kde síce boli odvolaní starí riaditelia a nastúpili ich zástupcovia.

Danko netají spokojnosť ani s tým, že pod tento rezort bude patriť aj lotériová spoločnosť TIPOS. Je presvedčený, že keď sa bude hodnotiť zriadenie tohto monisterstva, bude čo vylepšovať, no jeho zriadenie bude hodnotené pozitívne.

Kto uniesol právny štát? Ten, kto ho zradil (VIDEO)
Už obrázok k videu, ktoré na YouTube zverejnil Juraj Štubniak dáva tušiť, o čom bude vo videu reč. Štubniakov „dvorný IT-guru“ na ňom priradil telá zvieratiek predsedom strán, o ktorých Štubniak hovorí, ako o vlastizradných. Video je totiž o... Čítať ďalej
18 | 12 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!