Opozícia protestuje! NAŽIVO!
19 | 12 | 2023 I Gabriela Fedičová

Opozícia je v uliciach! Protestuje sa v v 11 - tich mestách. Protest organizuje strana Sloboda a Solidarita s PS a KDH. Igora Matoviča s jeho hnutím OĽaNO opäť vylúčili. 

Protesty prebiehajú od 18:00 v mestách na celom Slovensku: Bratislava, Nám. SNP, Košice, Dolná Brána, Prešov, Námestie Legionárov, Žilina, pochod od Novej Synagógy na Nám. gen. M.R.Štefánika, Banská Bystrica, Námestie Štefana Moyzesa, Nitra, Berlínsky múr, Trnava, Námestie sv. Mikuláša, Trenčín, Štúrovo námestie, Považská Bystrica, Dom kultúry, Spišská Nová Ves, Radničné námestie a Liptovský Mikuláš, Námestie osloboditeľov.

Dav skanduje: Fico do basy!

Na pódiu číta list rodiny Kuciakovej herečka Henrieta Mičkovicová.

Vystúpila aj Miriam Lexman, za hnutie KDH a hneď v úvode pozdravila svojho manžela Milana Majerského, ktorý stojí na pódiu v Prešove. Hovorí o ochrane slobody a pravdy a cituje Jána Pavla II. KDH je podľa nej pripravené na ochranu demokracie.

Na pódiu je aj zástupca SaS, Branislav Gröhling. Hovorí o zločincoch v base a slučných politikoch v parlamente. Fico sa podľa neho uškŕňa v televízii a tvrdí, že sa bojí ulíc a námesií. A odkazuje im, že ÚŠP nepatrí ani Dankovi, ani Ficovi a prihovoril sa aj Petrovi Pellegrinimu. Gröhling vrieska, že stačilo čo tu predvádzate. Dokonca tvrdí, že na Úrade vlády máme Putinovho poskoka. Gröhling tvrdí, že Kočner má šancu dostať sa z basy, človek, ktorý z najväčšou pravdepodobnosťou je podľa neho zodpovedný za smrť Jána Kuciaka. Prihovoril sa aj GP SR, Marošovi Žilinkovi a odkazuje mu, že "tu sa kradne právny štát" a pýta sa davu, prečo máme Žilinkovi veriť.

Dav skanduje: Hanba, hanba, hanba! Fuj, fuj, fuj. Gröhling hovorí, že nám kradnú spravodlivosť a nemôžeme mlčať a vyzýva ku kriku. Zhromaždení počúvajú a kričia: Dosť bolo Fica.

Na pódiu je aj Michal Šimečka a začína slovami: Na toto sa pozrite pán Fico, 11 miest na celom Slovensku. Šimečka tvrdí, že vládna koalícia ľudí podceňuje. A demokraciu chce brániť aj v zime, aj v hmle, aj cez Vianoce. Šimečka tvrdí, že koalícia sprosto klame. 

Ľud kričí mafia, mafia, mafia.

Šimečka dodáva, že oni už iba klamú a odvoláva na na Európsku prokuratúru a hovorí, že koalícia nás pripravuje o budúcnosť, čo je podľa neho hanba.

Podľa Šimečku sa búria sudcovia, prokurátori a hovorí o amnestii pre všetkých.

Šimečka tvrdí, že Peter Pellegrini sa na jar nestane prezidentom. (Hovorí to napriek prieskumom, ktoré jednoznačne ukazujú, že prezidentom by mal byť podľa ľudí Peter Pellegrini.) Šimečka sebavedomo vyhlasuje, že prezidentom sa stane Ivan Korčok, ktorého PS podporuje.

Ľudia kričia: My sme tu doma! 

Šimečka sa pýta ľudí: Prídete aj v januári?

Ficovi Šimečka odkazuje: Títo ľudia nikam neodchádzajú a Petrovi Pellegrinimu odkazuje, že títo ľudia prídu aj v januári, keď bude Peter Pellegrini ohlasovať kandidatúru!

V závere cituje Václava Havla: Nádej nie je presvedčenie, že niečo dobre dopadne, ale istota, že niečo má zmysel.

Podľa Šimečku je to zápas za slobodu, za demokraciu a za naše deti a dodáva, že to podľa neho dobre dopadne.

V závere znie Hymna Slovenskej republiky.

ONLINE NAŽIVO

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik