Opozícia opäť zvoláva do ulíc! Netradičný adventný program už dnes!
19 | 12 | 2023 I Gabriela Fedičová

Opozícia sa chystá opäť do ulíc a na netradičný adventný program zvoláva aj občanov Slovenskej republiky v 11 - tich mestách. Protest organizuje strana Sloboda a Solidarita s PS a KDH. Igora Matoviča s jeho hnutím OĽaNO opäť vylúčili. 

"Teraz nemôžeme poľaviť. Príďte na protesty už v utorok, 19.12. o 18:00 v mestách na celom Slovensku: Bratislava, Nám. SNP, Košice, Dolná Brána, Prešov, Námestie Legionárov, Žilina, pochod od Novej Synagógy na Nám. gen. M.R.Štefánika, Banská Bystrica, Námestie Štefana Moyzesa, Nitra, Berlínsky múr, Trnava, Námestie sv. Mikuláša, Trenčín, Štúrovo námestie, Považská Bystrica, Dom kultúry, Spišská Nová Ves, Radničné námestie a Liptovský Mikuláš, Námestie osloboditeľov," píše sa na stránke Sloboda a Solidarita (SaS).

SaS deklaruje, že bojuje v parlamente, na Ústavnom súde aj v Bruseli.

A dokonca tvrdí, že Fico stráca kvôli opozíciou organizovaným prostestom pôdu pod nohami. SaS vyzýva, aby občania vytrvali, dokonca sú presvedčení, že ich tlak funguje.

„Koalícia chcela pred sviatkami schváliť všetko, na čom jej extrémne záleží. Okrem rozpočtu, konsolidačného balíka či novely kompetenčného zákon aj promafiánsky balík. Robert Fico však takýto masívny a razantný odpor nečakal, zdá sa, že začína byť nervózny. Rokovanie o zmenách v trestnom zákone už totiž koalícia posunula na nový rok,” uviedol predseda poslaneckého klubu SaS Branislav Gröhling a dodal, že sa nevzdajú a v protestoch budú pokračovať.

Michal Šimečka sa pridáva k SaS a vyzýva občanov

"Vláda vás tak arogantne podceňuje. Vraj chodíte na protesty, lebo vás platí Soros. Vraj politike nerozumiete. Vraj im máme byť dokonca vďační, že na nás nepošlú vodné delá. Nedokážu si predstaviť, že existujú ľudia, ktorým úprimne záleží na svojej vlasti. Nedokážu pochopiť, že ľudia konajú aj z iných dôvodov, než sú peniaze. Je mimo ich reality, že ľudia prídu z vlastnej vôle, bez zvážania autobusmi," píše Šimečka na sociálnej sieti.

"Poďme im dnes spolu ukázať, ako veľmi sa mýlia! O 18:00 v Bratislave na Námestí SNP, aj v ďalších mestách po celom Slovensku," vyzýva Šimečka.

 

FB: Zdroj: Michal Šimečka-Progresívne Slovensko

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik