Michelko: Sme gubernia USA? (VIDEO)
19 | 12 | 2023 I Eka Balaskova

Poslanec NR SR Roman Michelko (SNS) zostal pobúrený tým, čo si dovolil veľvyslanec USA na Slovensku. Premiérovi 7. decembra adresoval  nótu, v ktorej podporuje EK v odoprúčaní nepokračovať v zmenách týkajúcich sa ÚŠP a „ani sa neuchyľovať k zrýchlenému postupu bez riadnej a dôkladnej konzultácie so zainteresovanými stranami na národnej a európskej úrovni“.

Reakcia premiéra Roberta Fica (SNS) na seba nenechala dlho čakať a v podobnom duchu sa nesie aj video, v ktorom Michelko rozhorčene načrtáva situáciu, že by si niečo podobné dovolil slovenský veľvyslanec v prípade zmien v americkom justičnom systéme. Poslanec nechápe, ako si môže veľvyslanec so slovenským premiérom dovoliť komunikovať spôsobom, ako keby sme boli americká gubernia.

USA sú odhodlané...?

„Spojené štáty sú naďalej odhodlané podporovať právny štát a presadzovať transparentnosť v správe vecí verejných na Slovensku. Sme pripravení podporovať Európsku komisiu a Slovenskú republiku v úsilí o posilnenie týchto základných hodnôt v prospech všetkých občanov,“ píše sa podľa Denníka N v nóte Gautama Ranu, respektíve amerického veľvyslanectva v Bratislave.

ŠIMEČKOVCI sa vrátili z Bruselu! Ozvali sa aj Američania. VLÁDA, TRAS SA!
Blesková správa z „renomovaného“ Denníka N hovorí, že veľvyslanec USA na Slovensku apeluje na koaličnú vládu našej republiky v znení: „Spojené štáty americké súhlasia s Európskou komisiou, že široký rozsah zamýšľaných zmien Úradu špeciálnej... Čítať ďalej
07 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Neadekvátne jednanie

Veľvyslanectvo USA si podľa premiéra dovolilo niečo, čo by sa nemalo stávať - vstúpilo do interných slovenských záležitostí.  Spravilo tak vyhlásením k zmene Trestného zákona. Veľvyslanca preto požiadal o zdržanie sa podobných vyjadrení.

„Je to neadekvátne a neželám si žiadne napätie medzi Úradom vlády SR a veľvyslanectvom USA v Bratislave. Neželám si, aby kvalita tých vzťahov bola taká, ako vidíme možno v Budapešti,“  vyjadril sa Fico v NR SR, pričom jeho prianím je, aby USA videli Slovensko ako suverénnu krajinu.

Hrubozrnná arogancia

Michelko súhlasí s vyjadrením Roberta Fica a vec „obracia“.

„Predstavte si, že Spojené štáty príjmu nejaký justičný zákon, ktorý nejakým spôsobom upravuje ich justičný systém. A slovenský veľvyslanec by písal americkému prezidentovi, že čo si to dovoľuje? To čo je,“netají svoje rozhorčenie poslanec. Sme v EÚ, voči ktorej sme prijali nejaké záväzky a preto sa dá pochopiť záujem EK. Zvlášť, keď na poplach bijú slovenskí eruoposlanci spôsobom „zajtra nevyjde slnko“.

JASNÝ odkaz premiéra Roberta Fica ambasáde USA
„Odmietam akúsi predstavu, že Ruská federácia neexistuje,“ odpovedal premiér Robert Fico (Smer-SSD) na otázku, ktorá smerovala na jeho minulotýždňové stretnutia s veľvyslancami USA a Ruska. „Ruská federácia tu bola, je a bude,“ konštatoval ďalej... Čítať ďalej
07 | 12 | 2023 | Eka Balaskova

Ako voči gubernii

„Ale aké väzby máme na Spojené štáty? My sme päťdesiatouprvou krajinou Spojených štátov? Akým právom americký veľvyslanec hodnotí a poúča našu vládu, aký zákon smie, alebo nesmie prijať?,“nevychádza z úžasu Michelko s tým že či je Slovensko nejaká banánová republika.

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik