Marián Kéry o čarovnom prepojení liberálnej kaviarne
19 | 12 | 2023 I Eka Balaskova

Poslanec NR SR Mariánovi Kérymu (Smer-SSD) na sociálnej sieti upozorňuje, že liberálna kaviareň je „čarovne prepojená“ cez množstvo osôb, ktoré majú vplyv aj na najvyšších poschodiach moci.

Kéry svoje tvrdenie na Facebooku vysvetľuje tým, že opozícia, ktorá chodí do Bruselu žalovať má veľkú politickú pomocníčku v Zuzane Dlugošovej, šéfku Úranu na ochranu oznamovateľov (ÚOO). Pripomína jej pracovné pozadie a to, ako sú ľudia z tzv. liberálnej kaviarne poprepájaní.

Ľudia ich nezaujímajú

Kéry na Facebooku upozorňuje, že opozícia na čele s PS o plánovaných zmenách v Trestnom zákone, či o unášaní právneho štátu, či útokoch vlády na spravodlivosť, vedome klame. A zároveň dodáva, že problémy ľudí, ktorých zneužívajú na účasť na protestoch ich však vôbec nezaujímajú.

„V zahraničí, najmä v Bruseli hanebne a bezdôvodne očierňujú náš štát, v zmysle ,,čím horšie, tým lepšie”. Najradšej by boli, keby Slovenská republika prišla o eurofondy,“nepáči sa Kérymu.

PANI DLUGOŠOVÁ Z APOLITICKÉHO ÚRADU NA OCHRANU OZNAMOVATEĽOV ZAČALA ROBIŤ POLITIKU
Kritike predsedníčky Úradu na ochranu oznamovateľov (ÚOO) Zuzany Dlugošovej chýba vecná argumentácia, pripomína skôr manipulujúce vyjadrenia, ktoré ohrozujú politickú nezávislosť úradu. V reakcii na piatkovú tlačovú konferenciu šéfky ÚOO to uviedol... Čítať ďalej
15 | 12 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Začali hneď po voľbách

Kéry pripomína genézu povolebného diania okolo „čurillovcov“, ktorí mali status chránených oznamovateľov a čoho sa chytila opozícia a to aj napriek tomu, že minister nemohol konať inak, len ich podľa príslušného paragrafu dočasne pozbaviť výkonu služby.

„Viacerí z nás sme v tomto spore podporili ministra vnútra, s odôvodnením, že nejaký úrad predsa nemôže zabetónovať vo funkciách ľudí, podozrivých zo spáchania trestného činu. Ani tých, ktorí nemajú bezpečnostnú previerku,“pokračuje poslanec.

Činí sa aj šéfka ÚOO

Napriek tomu, že minister podľa Kéryho musel konať tak, ako konal, „bije doň“ okrem médií bývalého hlavného prúdu aj Zuzana Dlugošová, predsedníčka Úradu na ochranu oznamovateľov protispoločenskej činnosti a strana SaS na Šutaja Eštoka podala aj trestné oznámenie. Na všetkom je podľa Kéryho čarovné Dlugošovej pozadie.

Zuzana Dlugošová, Foto: Screenshot Facebook/Správy RTVS
„Ide o bývalú poradkyňu Veľvyslanectva USA v oblasti právneho štátu v rokoch 2014 - 2021 (teda do času, kedy ju Matovičovci zvolili do čela úradu). Úrad vznikol vo februári 2021. Zákon o tom, že tento úrad má vzniknúť, podpísala prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá je bývalou advokátskou koncipientkou u Zuzany Dlugošovej a to presne od 1.9.2007 do 31.1.2009. Zuzana Dlugošová je tiež bývalá spolupracujúca právnička Nadácie otvorenej spoločnosti a spoločne s dnešnou prezidentkou Zuzanou Čaputovou sú bývalé kolegyne zo sorosovskej nadácie VIA IURIS. Zuzana Dlugošová má ako advokátska koncipientka blízko aj k známemu sudcovi Jánovi Hrubalovi,“ pripomína Kéry. Na pozadie vedenia tohto úradu už v novembri upozorňoval aj aktivista Miroslav Heredoš.

Aktivista Heredoš protestuje! Neuveríte proti čomu!
Kto pozná prácu aktivistu Mira Heredoša vie, že okrem mimovládok sa „pozerá na zúbky“ tým, ktorí pracujú v štátnej správe, no v skutočnosti by sa teoreticky mohli označovať za „mimovládkarských agentov“. Mnohí koaliční politici ešte v časoch, keď... Čítať ďalej
10 | 11 | 2023 | Eka Balašková

Záver si musí urobiť každý sám

„Je až neskutočné, ako je v našom štáte liberálna kaviareň neuveriteľne prepojená. Je úplne jasné, že protispoločenskú činnosť tu vyvíjajú hlavne osoby, ktoré stoja za vznikom Úradu na ochranu oznamovateľov protispoločenskej činnosti, ktoré ho riadia a politizujú,“ uzatvára Kéry s tým, že  títo ľudia vstupujú do politického boja bez toho, aby na to mali mandát. Navyše o žiadnu očistu súdnictva nejde.

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik