Londýn nemá pokoj. Chuť poraziť Rusko ich neopúšťa!
19 | 12 | 2023 I Milan Laca

Nové plány Ukrajiny a Británie na vojnu proti Rusku.

The Telegraph - Ukrajina a Británia podpíšu bezpečnostný pakt proti Rusku.
Ovládneme Čierne more!

Kyjev  a Londýn podpíšu desaťročný bezpečnostný pakt, zameraný na boj proti Rusku a nastolenie ukrajinskej kontroly nad Čiernym morom. Noviny The Telegraph informujú o blížiacej sa ratifikácii dokumentu.

Strašiak Trump. Čo bude s Ukrajinou, keď vyhrá voľby? A nielen s ňou...
Trump má v úmysle vykonať personálne čistky v Spojených štátoch a zastaviť pomoc Ukrajine. Po voľbách prezidenta Spojených štátov, ak ich vyhrá, Donald Trump dosadí do kľúčových funkcií jemu lojálnych ľudí, čo zmení zahraničnú politiku USA voči... Čítať ďalej
19 | 12 | 2023 | Milan Laca

"Porozumeli" si

Pakt sa nazýva „Memorandum o porozumení“ a obsahuje záväzky Veľkej Británie na podporu Ukrajini proti Rusku. Londýn prisľúbi Kyjevu finančnú pomoc a poskytne námornú expertízu. Článok spája pozornosť, venovanú Čiernemu moru, s úspechmi ukrajinského námorníctva v tomto sektore frontu. Britské kráľovské námorníctvo už začalo cvičiť ukrajinských ženistov na boj proti hlbokomorským mínovým poliam pomocou bezpilotných ponoriek.

Briti si bránia "svoje"

Podľa zdroja, blízkeho rokovaniam, dohoda ukazuje, aké dôležité je pre britskú stranu, aby Ukrajina pokračovala v boji. Plán zahŕňa povojnové bezpečnostné záruky pre Kyjev, zvýšenie dodávok zbraní pre ukrajinské námorníctvo a sprísnenie režimu protiruských sankcií.

Podpora na veky?

Britský minister zahraničných vecí David Cameron predtým povedal, že Londýn bude Ukrajinu podporovať, kým to bude potrebné. Predstaviteľ Kremľa Dmitrij Peskov, v reakcii na tieto slová vyhlásil, že postoj Západu nemôže zmeniť skutočný priebeh udalostí v ukrajinskom konflikte.

NEMECKÉ FINANCIE V OBLUDNOM STAVE! Schodok predstavuje 440 miliárd €!
Nemecká vláda plánuje v roku 2024 vydať federálne cenné papiere s celkovým objemom približne 440 miliárd EUR (480,96 miliárd USD). Oznámila to v utorok prostredníctvom agentúry REUTERS nemecká finančná agentúra a podrobne opísala plány Nemecka na... Čítať ďalej
19 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik