Karol Farkašovský o tom, ako niektorým v politike uletel dekel
19 | 12 | 2023 I Gabriela Fedičová

V politike je najhoršie keď človek uverí vlastnej výnimočnosti a dôležitosti. Keď sa vyjadruje aj k tomu, čomu nerozumie. Len preto, lebo to robia ostatní, myslí si Karol Farkašovský (SNS).

"Parlament - cirkus a preteky v malosti," je názov príspevku, ktorý zverejnil bývalý novinár a politik Karol Farkašovský (SNS) na sociálnej sieti. Názor Karola Farkašovského preberáme v plnom znení.

Opozícia sa cíti ukrivdená aj výsledkami volieb

V politike je najhoršie keď človek uverí vlastnej výnimočnosti a dôležitosti. Keď sa vyjadruje aj k tomu, čomu nerozumie. Len preto, lebo to robia ostatní.

Ľudovo povedané „lebo uletí dekel“. Zopár poslaneckých jedincov to postihlo a znova tlačia politickú kultúru parlamentu na pivničnú úroveň.

Desiatky hodín počúvame opozičné vystúpenia plné strachu, obáv, pochybností. Podobajú sa ako vajce vajcu. Neprinášajú nič nové ani odborné, iba naťahujú čas.

Ťažko hľadať odbornosť v používaných slovách ako miš maš, legislatívny šalát, trafika, táraniny, citlivé vnímanie, hračka pre SNS, matrioška, prúser, zlodejstvo...

Naopak, z týchto slov vyžaruje akurát povýšenectvo, dehonestácia, zloba, predvádzanie sa... A malosť. Samoúčelná kritika, účelové negovanie všetkého... a mlátenie prázdnej slamy.

Opozícia hryzie a rozdúchava vášne lebo sa bojí. Bude sa totiž zodpovedať za tri a pol ročné šafárenie, hospodársku a morálnu devastáciu Slovenska.

Opozícia sa cíti ukrivdená aj výsledkami volieb. Nedokáže akceptovať demokratické a legitímne rozhodnutie slovenských občanov. Nie je schopná zmieriť sa s povolebným usporiadaním Slovenska.

Ale to je - jej problém.

Ministerka kultúry Šimkovičová vpred! Odpadnete, čo zverejnila!
Zrušenie dezinformačného dotačného programu bol správny krok. Uviedla to ministerka kultúry Martina Šimkovičová (nominantka SNS), ktorá o zrušení rozhodla. Nariadila tiež kontrolu a interný audit procesov pri vzniku tohto programu. Poukázala... Čítať ďalej
19 | 12 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik