Ekonomiku ovláda Igor Matovič asi tak, ako svoju kreditku
19 | 12 | 2023 I Dušan Janek

Rómsky barón vytiahol do boja s ekonomickým bilancovaním. Porovnáva Slovensko s Gréckom. Zabudol, že nie je ešte ani dva mesiace po voľbách a už bilancuje hospodársku situáciu na Slovensku. Ovláda ekonomiku asi tak, ako svoju kreditku a vidí do medzinárodných vzťahov lepšie, ako Sibyla do budúcnosti. To si ešte neuvedomil, že je celému Slovensku na smiech?

Slovensko je podľa "ekonomického experta" Igora Matoviča na tom horšie, ako Grécko.

„Kým ešte aj posledný deň pred voľbami trhy dôverovali Slovensku vo financovaní štátu viac ako Grécku, po necelých troch mesiacoch vlády organizovaného zločinu je všetko inak,“ presviedča verejnosť Igor Matovič. Časová matematika mu nehovorí absolútne nič.

„Včera si Grécko vedelo na trhu požičať cez desaťročné dlhopisy po predlhých rokoch lacnejšie ako Slovensko. Ešte inak, od volieb zlacnilo Grécku financovanie o 0,4 % viac ako Slovensku...“ vyjadruje sa Igor, hrabe sa do posledného centu v gréckej štátnej pokladnici, z čoho by sa mali juhoeurópskym ekonómom stavať chlpy na zátylku.

Matovičove teoretické expertízy na úrovni praktických politologických schopností Radičovej

Matovič hovorí, že tento status nie je žiadna maličkosť: „Pri potrebe refinancovať postupne celý štátny dlh s priemernou splatnosťou 10-15 rokov, ide o miliardy EUR, ktoré svojim diletantstvom mafia pri moci už spôsobila škody a ktoré vyššími daňami nezaplatí nikto iný, ako obyčajní ľudia cez vyššie dane a horšie služby štátu!“

Kde bol Matovič s týmito geniálnymi expertízami, keď ho bolo najviac treba?

Teraz prichádza s krížikom po funuse, veriac, že o jeho bláboly stojí pár percent slabomyseľných baranov, stojacich za jeho patologickým bilancovaním.

Tvrdí, že jeho vláda zvládla najťažšie obdobie 2020-2022 s „úbohým“ deficitom 12 miliárd EUR. Na peňaženkách obyvateľov štátu to nikto nepocítil. Napokon, čo je to dvanásť miliárd? Bagateľ. Nezabúda používať termíny mafia, mafiánsky, mafiánstvo vo všetkých jeho formách. Pozná ho lepšie ako Otčenáš a Zdravas Mária. Nechápe, že na tieto slová už sú Slováci alergickí.

OSVIEŽME si pamäť. Nie FICO, ale MATOVIČ môže za vyrabovanú štátnu kasu!
Štvrtá Ficova vláda sa dostala pod obrovský tlak. Vytvorila sa atmosféra, ako keby za abnormálne vysoký deficit verejných financií mohli Smer, Hlas a SNS. Je to, samozrejme, hrubé zavádzanie. Deficit je neblahé dedičstvo po Matovičovej a Hegerovej... Čítať ďalej
19 | 12 | 2023 | Gabriela Fedičová

Expert na ekonomiku a hospodárstvo označuje väčšinu za „útlu menšinu.“

Zabúda, že jeho idiokracia a zatemnenie zmyslov v mene absolútnej Matotality nepripustilo jeho kolegov ku konštruktívnej politike.

Národ zostáva pri jeho vyjadreniach s otvorenými ústami. Nevie, či ho má za jeho sebavedomie a neobjektívnosť obdivovať, alebo sa ho báť. On jednoznačne svojim rečiam verí a spí pokojným spánkom paranoika presvedčeného o jeho pravde.  

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik