BESNENIE ŠIALENCA? POMSTA? Prekliaty KLÁNOVICKÝ LES si vyžiadal ďalšie obete
19 | 12 | 2023 I Dušan Janek

Pražské Klánovce sa z brutálnej vraždy, akú si rada vyšetrovateľov, vrátane skúsených, nepamätá spamätávajú. O otrasnej piatkovej udalosti, pri ktorej bol na okraj rozľahlého Klánovického lesa počas bieleho dňa zastrelený otec s niekoľkomesačným batoľaťom v kočiariku, sa tu hovorí na každom kroku. Tým viac, že policajti vraha ešte nedopadli. Miestni sú opatrní a lesu sa od tej doby radšej vyhýbajú.

Klánovice pri Prahe prežívajú zdesenie. Brutálna vražda akú nezažila väčšina vyšetrovateľov otriasla celou Českou republikou i tými, čo sledujú situáciu v Čechách pravidelnejšie. Za bieleho dňa bol zastrelený otec s malým batoľaťom v kočiariku. Udalosť je v centre pozornosti a spoločnosť o nej neprestáva hovoriť. Téma je o to horúcejšia, že vrah je stále na slobode. Ľudia sú plní strachu, les je miesto, na ktoré sa boja položiť čo len nohu. Niektoré pripravované akcie sú zrušené.

Na mieste tohto desivého činu je iba malá krabička s plyšovou hračkou a niekoľkými horiacimi sviečkami ako pripomienka brutálneho a bezcitného činu netvora s ľudskou tvárou. Zostalo tu aj zopár stôp po práci kriminalistov, pracujúcich na mieste činu nepretržite, po celý víkend.

Susedia obetí neskrývajú hrôzu

Neslýchane krutá smrť otca s malým bábätkom pohla týždeň pred Vianociami verejnosťou. Práve pred Vianočnými sviatkami... „Zabil dojmesačné dieťa, to nemohol byť nikto normálny“ povedala žena, bývajúca neďaleko. Prišla sa pozrieť v pondelok na miesto beštiálneho zločinu. „Ľudia tu od piatku neriešia nič iné,“ hovorí ďalšia. Všade sa špekuluje o dôvode tohto činu. Informácie sa šíria ako požiar aj po sociálnych sieťach. Ľudia sa obzerajú, či tento zločin nespáchal niekto, kto sa pohybuje medzi nimi. Niekto z nich.  

Otec zavraždeného tvrdí, že jeho syn nemohol byť dôvodom k zločinu. „Vychádzal so všetkými. Bol to najférovejší chlap, akého som poznal...“ Vôbec nevie, čo viedlo vraha k tomuto zločinu. „Zo všetkými vychádzal, úplne so všetkými, bol všestranný, všetko, čoho sa chytil, to sa mu podarilo.“ Nezakrýval plač...

Ľudia sa boja

Mamičky sa boja vychádzať von, rozhostilo sa temné ticho. Keď si vrah trúfol na chlapa, čo by sa mohlo stať im.

„Ľudia majú strach o svoje deti. Ja do lesa teda určite nepôjdem, kým toho magora nenájdu, ale pochybujem, že je ešte v lese. A to som do lesa chodila denne. Pre nič za nič by sa polícia nevozila ulicami a nechodila s fotkou po ubytovniach.“ Čo je najhoršie, je fakt, že polícia nezverejnila ani približnú identitu vraha. Neznamená to však, že nepozná jeho približný popis, k čomu pomohli, i keď nie veľmi kvalitné, ale večne prítomné bezpečnostné kamery a fotopasce, umiestnené v lese poľovníkmi. Verzie sa však množia, čo prácu policajtov neuľahčuje. Môže ísť o vraždu z pomsty, rovnako ako o bezhlavé vyčíňanie šialenca.

NEMECKÉ FINANCIE V OBLUDNOM STAVE! Schodok predstavuje 440 miliárd €!
Nemecká vláda plánuje v roku 2024 vydať federálne cenné papiere s celkovým objemom približne 440 miliárd EUR (480,96 miliárd USD). Oznámila to v utorok prostredníctvom agentúry REUTERS nemecká finančná agentúra a podrobne opísala plány Nemecka na... Čítať ďalej
19 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Nikto nevie, čo bude ďalej

Bývalý vyšetrovateľ z oddelenia vrážd, ktorý je tiež zdesený a nechce byť menovaný spomína na prípad niekoľkonásobného lesného vraha Viktora Kalivody, ale podobnú vraždu batoľaťa v kočiariku, ku ktorej došlo zrejme za použitia strelnej zbrane si nepamätá.

BRUTÁLNA vražda podnikateľa! Na krku mal poklop z kanála priviazaný reťazou
Páchateľa zadržali až po 16 rokoch! V roku 2006 objavili kajakári, ktorí sa plavili na jazere v Novákoch, nohy, ktoré vytŕčali z vody. Asi dva týždne predtým zmizol podnikateľ Rastislav († 30). Bol zavraždený a podozrivého páchateľa Branislava... Čítať ďalej
16 | 12 | 2023 | Mária Sliacka

Prekliaty Klánovický les

Miesto brutálneho zločinu je akoby začarované. Stalo sa dejiskom mnohých tragédií. Najznámejšia vraždou za posledné obdobie sa stala pred deviatimi rokmi, keď „Klánovecký vrah“ zastrelil tromi ranami do hlavy hľadača pokladov s detektorom kovu a telo spálil. Vtedy polícia v prvých dňoch po vražde, rovnako ako dnes, neodporúčala ľuďom chodiť do lesa, ktorý kedysi niesol tajuplný názov Vidrholes.

Podľa miestnych je tunajšie miesto veľmi mysterióznym. V priebehu niekoľkých rokov, nie v dávnej minulosti tu niekoľko ľudí spáchalo samovraždu obesením. Zároveň je ale často vyhľadávané športovcami, ľuďmi obľubujúcimi prechádzky s deťmi či so psami. To sa ale pravdepodobne na istú dobu zmení.

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik