Pomyselné hodiny POSLEDNÉHO SÚDU sú neúprosné
18 | 12 | 2023 I Ivan Mihale

Ručička symbolických hodín posledného súdu (Doomsday Clock), ktoré ukazujú, ako blízko je naša planéta k úplnému zničeniu, sa opäť neúprosne pohla v neprospech ľudstva.

Pomyselné hodiny Posledného súdu odpočítavajú čas, ktorý zostáva našej civilizácii do jej konca, a ten sa podľa odborníkov, bohužiaľ, kráti.

90 sekúnd

Ešte začiatkom roka 2022 ukazovali 100 sekúnd pred polnocou tri roky po sebe. „Ak sa má ľudstvo vyhnúť existenčnej katastrofe,… svetoví lídri musia odviesť oveľa lepšiu prácu v boji proti dezinformáciám, dbať na vedu a spolupracovať,“ povedala Bronsonová pri príležitosti 75. výročia prvého odhalenia symbolických hodín posledného súdu.

Situácia je teraz iná. Našej civilizácii už zostáva len 90 sekúnd, čiže pomyselná minúta a pol.

Do úplnej katastrofy sa rútime podľa hodín Posledného súdu hlavne kvôli vojne na Ukrajine. Navyše, odpočítavanie môže negatívne ovplyvniť aj vyhrotená situácia na Blízkom východe.

Najhoršia situácia od roku 1947

„Putin opakovane naznačoval možnosti využitia jadrových zbraní,“ uviedol pre denník USA Today profesor Steve Fetter z University of Maryland.

Hodiny súdneho dňa sú projektom časopisu Bulletin of the Atomic Scientists. Situácia je teraz najhoršia od roku 1947, kedy redakcia so symbolickým „odbíjaním hodín“ začala.

Vtedy bola hodnota na siedmich minútach, v priebehu rokov v závislosti od situácie vo svete rôzne kolísala.

Už budúci mesiac časopis oznámi hodnotu pre rok 2024, no už teraz je jasné, že žiadne veľké zlepšenie očakávať nemôžeme.

Zlikvidovaní dôstojníci NATO čoskoro "zomrú" niekde na západe.... (VIDEO)
Utajená smrť západných inštruktorov na Ukrajine. Rozviedčík Stepanov: Dôstojníci NATO, zabití „Kinžalom“, čoskoro „zomrú“ na Západe. Po čase priznali... Viaceré ukrajinské telegramové kanály informovali, že ruským ozbrojeným silám sa podarilo... Čítať ďalej
18 | 12 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik