Podľa správ médií, EÚ vyhodila najmenej 215 miliónov dávok vakcín proti ochoreniu COVID-19
18 | 12 | 2023 I Ivan Mihale

Politico: Krajiny EÚ vyhodili najmenej 215 miliónov dávok vakcín proti ochoreniu COVID-19

 Krajiny EÚ vyhodili na skládky viac ako dvesto miliónov dávok vakcín proti koronavírusu v hodnote štyroch miliárd eur.

"Najmenej 215 miliónov dávok vakcín proti ochoreniu COVID-19 obstaraných krajinami EÚ na vrchole pandémie bolo vyhodených, čo stálo daňových poplatníkov štyri miliardy eur," uvádza sa v publikácii. Ako noviny poznamenávajú, krajiny EÚ dostali celkovo jeden a pol miliardy dávok vakcín, ale mnohé z nich skončili "na skládkach po celom kontinente".

Podľa informácií Politico, vakcíny sa obstarávali najmä na vrchole pandémie v roku 2021. Ale to pokračovalo aj potom, čo výskyt začal klesať. Pokusy o presun prebytkov do tretích krajín boli zmarené z dôvodu poklesu dopytu a logistických problémov. Núdzový stav COVID-19 platil v globálnom zdraví od konca januára 2020 do 5. mája 2023.

Progresívci, Saskári a vraj konzervatívni Matovičovci sa reálne museli zblázniť
Podpredseda národnej rady Ľuboš Blaha (Smer-SSD) ostro vystúpil proti mimovládnym organizáciam, ktoré bývalá vláda dotovala státisícami eur na podporu transexuálnych tanečkov. Milí čitatelia, sadnite si! "DAJTE PREČ SVOJE PAPRČE OD NAŠICH DETÍ,... Čítať ďalej
18 | 12 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Zdieľať tento článok