Pár "vinšov" POLITICKO-MEDIÁLNEJ STOKE od MONIKY BEŇOVEJ
18 | 12 | 2023 I Dušan Janek

Michal Šimečka, expert na právo sa už tradične oprel do Slovenska. Ako vždy, podržal ho jeho otecko a žurnalistický plebs zo SME, Denníka N a podobnej prodemokratickej kvalitky. A to priamo v televíznych debatách, kde si urobili z koalície loptu, do ktorej kopú svojimi „vtipnými“ glosami. Aspoň si tak myslia. A intelektuálski slniečkari sa nemôžu dosmiať. Tak sa predsa patrí, čochranie peria bratislavskej kaviarni je už akýmsi rituálom rádoby elity, neochotnej si priznať a pripustiť, že by ktokoľvek z koalície mohol vo svojich vyhláseniach mať čo len zrnko pravdy.

Monika Beňová, ktorá svoj temperament skrývať však nemieni, sa nebála na adresu tejto stoky vyjadriť nekompromisne. Hoci nepoprela, že je jej to nepríjemné práve v čase sviatkov. Expertov kalibru Michal Šimečka totiž pozná už dôverne a je, na rozdiel od pouličných demokratov o ich kvalitách dobre oboznámená. Sleduje ich pozorne a nemieni mať pred ústami servítku, keď spomína, ako trefne označila, toto panoptikum slovenskej politiky: „...vystúpenie predsedu PS M. Šimečku v jednej z diskusných relácii je dôvodom, kedy považujem za dôležité vysvetliť, ako opať falošne zavádzal. Vlastne, občas povedal správne informácie, ale tie len potvrdili, ako veľmi opozícii záleží na vyvolávaní nenávisti voči Slovensku v inštitúciách EÚ. Pán Šimečka sám seba pochválil, že ako bývalý podpredseda Europarlamentu teda VIE a pozná procesy. Presne tak, Michal Šimečka, presne viete čo a ako ste robili proti iným krajinám a tak ste to len “skopírovali” proti Slovensku. Prvý raz rezolúciou po vražde na Zámockej, lenže to ste ešte “opatrný” . Veď čo keby ste ich potrebovali do Vami plánovanej koalície. Ale zbytočná a prehnaná bola už tá prvá rezolúcia.Teraz, keď ste voľby prehrali, už je vlastne všetko jedno a už platí len heslo o čo horšie o to lepšie. A teraz pre ostatných. Žiadny členský štát, ani SR nemusí vopred konzultovať pripravované legislatívne zmeny, zvlášť potom keď nespadajú ani do tzv. spoločných európskych politík.“

Dav, ochotný na ulici počúvať Šimečkovu právnu stoku je skutočnou lúzou. Nie sú to tí, ktorých si vybrali na paškál korporátne médiá. Aby totiž o práve poučovali ľudí sociológovi a politológovia, rýdzi štatisti používajúci slovník iba o triedu vyšší, než zvykne priemerne vzdelaný občan, poskakujúci tak, ako mu Šimečkovci a za jeho chrbát sa skrývajúci ostatní členovia opozície pískajú. Napokon, pán Sulík má toho dosť na rováši a jeho snaha predstierať svedomie je tak očividná, že by ju rozoznal aj Stevie Wonder. Poučovať však skutočných expertov na právo je prejavom opovážlivosti nezrelých „expertov“ na politiku.

Len aby bolo jasno

„Pred vstupom SR do EÚ som bola predsedníčkou výboru pre európsku integráciu. Aj preto viem úplne presne, že zriadenie, existencia či rušenie špeciálnych inštitúcii nikdy nebola “podmienkou” členstva v EÚ a nemá ani dosah na tzv. “Rule of law”. To je mimochodom v zmluve definované tak formálne, že sa dá použiť ale aj zneužiť prakticky na čokoľvek,“pripomenula poslankyňa europarlamentu. 

Urobíme z ľudí hlupákov, použijeme prázdne slová a gestá a potom si zatlieskame.

Podlosť Šimečkovcov a expodpredsedu Europarlamentu Michala Šimečku, ktorého ego rastie do nebies potvrdzuje aj skutočnosť, že to vie. Tiež je dobre oboznámený, aby svojim kydaním na svoju domovinu, ktorá mu je v podstate vieme kde sa snaží ukojiť svoje ambície i za cenu, že jeho občanov doslova trestá. A to snahou o pozastavenie financovania z eurofondov, pretože ho ani nenapadne iná forma trestu. Tak poprosí ocka a jeho kumpánov typu Leško, Vašečka, Kostolný a Tódová aby totálne zblbli konzumentov, na čo sú už trénovaný ako ovčiarski psy a podhadzovali im informácie nevalných vlastností. Veď si žijú na svojom vlastnom bratislavskom ostrove a ostatná lúza, t.j. Slovensko je niečo, čo im je úplne v paži. Sú si však tak istí, aby si o sebe mysleli, že nie sú džbánom, ktorého ucho sa raz nemôže odtrhnúť? Teraz, keď si budú kryť navzájom, nebudú pochybovať o svojej imunite a prostredníctvom tlače, internetových portálov, televízie i rozhlasu budú trúsiť trápne poznámky beztrestne. Ak Miškovi už nič nenapadne, čo by sa nikto nečudoval, nadrilujú ho melodramaticko-teatrálne prejavy na spôsob Zuzana Čaputová. Pretože iba pred jeho priaznivcami je schopný kontrovať. V priamej politickej diskusii s erudovanými znalcami v oblasti práva a ekonomiky náš chlapček stráca istotu, sklápa zrak a kokce ako autista.

Šimečka, Vašečka, Kostolný, Tódová a Leško! PREKROČILI VŠETKY MEDZE  
Diskusia Denníka N zase ukázala, že keby sa dostali k moci progresívci, spoločnosť by rozdelili na dve skupiny. Prvú skupinu by tvorili "inteligentní" ľudia, to jest takí, ktorí majú to správne progresívne myslenie a druhou by boli zaostalí voliči... Čítať ďalej
17 | 12 | 2023 | Mária Sliacka

Poznámka na záver - morálny epitaf

Monika Beňová si neodpustila apel tým, ktorí podporujú vlastizradcu. „Môžeme tu koalícia s opozíciou pokojne súperiť o to, ako si predstavujeme politiky štátu a aj tie európske. Ale predkladať rezolúcie voči vlastnej krajine dva razy v jednom volebnom období je nevkusné, nemorálne a politicky absolútne nezrelé. Lebo o čo menšia krajina o to viac musí bojovať za seba a nie proti sebe.“

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!