Gyimesi: Korčok je príliš arogantný a namyslený (VIDEO)
19 | 12 | 2023 I Eka Balaskova

Peter Pellegrini (Hlas-SD) vyhlási termín prezidentských volieb v januári, no mená prvých uchádzačov o post najvyššieho ústavného činiteľa už sú jasné. Figuruje medzi nimi aj meno diplomata Ivana Korčoka, ktorý je zatiaľ jedným z favoritov. Podpredseda strany Aliancia Győrgy Gyimesi hovorí, že Ivan Korčok napriek tomu, že podpisy na svoju kandidatúru vyzbieral od občanov, nie je občiansky kandidát.

Vzhľadom na to, že na kandidatúru postačuje 15 poslaneckých podpisov alebo 15.000 podpisov na občianskej petícii, sa podľa riaditeľa agentúry AKO Václava Hřícha ešte možno dočkať nových kandidátov. 

Prezidentské voľby 2024
Kampaň pred prezidentskými voľbami sa v porovnaní s minulými rozbieha podľa riaditeľa agentúry AKO Václava Hřícha pomalšie. "Politickí marketéri vedia, že Vianoce preseknú komunikáciu, rozmýšľanie ľudí, náladu. Zrejme preto sa to odsúva až po... Čítať ďalej
10 | 12 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

„Nie je občianskym kandidátom, nikdy sa tak ani netváril,“ upozorňuje Gyimesi, pre ktorého Korčokova kandidatúra nebola žiadnym prekvapením, keďže aj bilbordy mal rezervované už dávno. On sám ho vníma, ako kandidáta PS a Denníka N.

„On bol vždy kandidátom úzkej skupiny ľudí, ktorá sama o sebe hovorí, že je to elita národa,“ hovorí Gyimesi s tým, že sú to tí, ktorým sa hovorí „bratislavská kaviareň“ a podľa podpredsedu Aliancie v živote nepreložili krížom slamku.

„Ivan Korčok je podľa môjho názoru dosť arogantný a namyslený človek na to, aby sa znížil k tomu, že sa bude rozprávať s bežným človekom tak, ako si bežný človek zaslúži, aby sa s ním rozprávalo,“ prekvapuje Gyimesi svojim názorom na bývalého ministra zahraničia. Ten podľa Gyimesiho veľmi nemá šancu vo voľbách za predpokladu, že to, čo sa deje okolo zrušenia ÚŠP, neuškodí druhému možnému kandidátovi, Petrovi Pellegrinimu.

@sita_webnoviny György Gyimesi o kandidatúre Ivana Korčoka za prezidenta SR.  Celý rozhovor na www.sita.sk #rozhovor #gyimesi #politika #prezident #kandidat #korcok #pellegrini #volby ♬ original sound - SITA Webnoviny

Budete sa rehotať! Dávka vtipov na pondelok (GALÉRIA)
Jedno treba povedať na istotu - Veronika Remišová zostáva bezodnou studnicou pre tvorcov memečiek aj takto týždeň pred Vianocami. Satirické stránky si však "zgustli nie len na nej", veď aj domáca politika sa miestami dá nazvať tým panoptikom, aké... Čítať ďalej
18 | 12 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik