Djokovič nie je ANTI-WAX! Stojí si za slobodou voľby. Jeho nepriatelia si však argumenty nájdu...
20 | 12 | 2023 I Dušan Janek

Novak Djokovič, tenisová jednotka v pomerne vysokom veku 36 rokov má na konte 24 grandslamových titulov a nevyzerá to tak, že by sa jeho hviezdna kariéra len tak skončila. Napriek všetkým úspechom bol "Nole" v posledných rokoch obvinený z toho, že sa rozhodol nepodstúpiť očkovanie na COVID - 19. Stále zostáva pevne presvedčený, že vakcínu dostať nemusí, preto tak ani urobiť nemieni.

V septembri sa Nole rozprával s tenisovým velikánom Johnom Mcenroeom o svojom postoji, hoci ľudia pochybovali o tom, že to skutočne urobil. Djokovič sa rezolútne vyjadril, že nebol očkovaný, ale vybral si slobodu voľby, kde je možné vybrať si či očkovaný bude, alebo nie. Počas hodinového interview, prebehnuvšieho naživo v médiách tento fakt zopakoval. "Ľudia sa ma snažili označiť ako osobu bojujúcu proti vakcínam. Nie som proti vakcínam. Som za slobodu voľby," zdôraznil ešte raz.

Médiá vymývajú mozgy priaznivcom tenisu

Novak si stojí za svojim, keď označenie "anti-VAX" popiera. "Vždy som bol za slobodu voľby, za možnosť vybrať si." Kontroverzný postoj sa však neustále šíri globálne, keď sa chcel obhájiť v roku 2022 svoj titul na Australian Open. Napriek tomu, že minister pre otázky imigrácie Alex Hawke dostal zdravotnú výnimku na vstup do Austrálie bez očkovania na COVID - 19, zrušil Djokovicovi víza. "V podstate som bol vyhlásený za svetového zločinca" povedal znechutene Djokovic pri včerajšom rozhovore priamo do éteru. "Vlastne som mal proti sebe väčšinu sveta. Mal som ten dojem v kontakte s divákmi priamo na kurte. Nemienili ma vôbec podporiť." Aj takto vzniká davová psychóza podporovaná médiami. "Nikdy predtým som takúto skúsenosť nezažil. Dostal som výnimku, povolenie na vstup do krajiny. Takže to, samozrejme, vystupňovalo na extrému celosvetovú úroveň..." krútil hlavou Nole. "Čo sa to deje?" Neverí vlastným očiam srbská jednotka.

Djokovic podnikol protiopatrenia, aby si zabezpečil víza a možnosť súťažiť na austrálskom Grand  Slame. Zástancovia rozhodnutia zrušiť jeho vízum, ako aj tí, čo verili, že má právo Djokovic hrať, stáli priamo pred súdnou sieňou, kde chceli traja sudcovia Noleho deportovať. "Bol som mimoriadne sklamaný z ich rozhodnutia, hoci v Dubaji mi žiadne prieky nerobili. Tento proces sa udial desať dní pred začiatkom turnaja". Chceli sudcovia z krajiny protinožcov Noleho znechutiť? Djokovic povedal McEnroemu, o ktorom sa tiež vie, že nemieni skloniť hlavu kvôli nikoho názorom, že sa radšej vzdá víťazstva v Grand Slamových turnajoch, než by sa musel dať zaočkovať, pretože vie, že vakcína môže mať negatívne trvalé následky na imunitu a následne kvalitný športový výkon. Postcovidový stav a permanentné oslabenie niektorých funkcií po očkovaní totiž nie je žiadny blud. Djokovic svoj postoj obhájil a zvíťazil už po dvadsiaty štvrtýkrát, aj keď rozhodne nepatrí medzi tenisových nováčikov. Stalo sa tak pri zápase s Medvedevom hneď potom, ako vyradil nový tenisový objav, americkú hviezdu, Bena Sheltona.

Profesor Beran vážne prehovoril! Dôsledky očkovania proti Covidu! Ľudia už vedia...
Počet pacientov infikovaných covidom rastie, ale záujem o očkovanie výrazne klesá. Konečne k infekcii začíname pristupovať ako k bežnej infekcii dýchacích ciest. To sa malo stať už dávno, povedal epidemiológ a vakcinológ Jiří Beran pre Radio... Čítať ďalej
10 | 12 | 2023 | Gabriela Fedičová

Možná je ešte jedna alternatíva. Slovania nikdy neboli favortimi Západu. Vzniká tu akýsi nadradený postoj voči slovanskému etniku. Kto sa venuje športu a športovým prenosom, iste si tento fakt všimol i pri nespravodlivom prístupe voči slovenským športovcom. Noleho tiež podozrievajú zo sympatií voči Putinovi. Tento fakt sa dá poprieť. Voľnomyšlienkár a patriot Nole stál vždy za Srbskom, záujmy iných krajín a prozápadných populistov mu boli, ako vieme, ukradnuté. Je na každom, čo si o tejto situácii myslí, Nole vie svoje. Vždy bol excentrickou a temperamentnou postavou svetového športu a zmenil pravidlá i v tom zmysle, že priniesol do suchopárneho športu zábavu a show. Možno i táto jeho schopnosť nie je pochuti "solídnym" kritikom bieleho športu. 

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik