Zranení z ukrajinského autobusu skončili v nemocniciach v Košiciach a v Trebišove (FOTO)
17 | 12 | 2023 I Diana Zaťková

Zranení po nehode autobusu, ku ktorej došlo v nedeľu ráno pri obci Dargov v okrese Trebišov, skončili v nemocniciach v Košiciach a v Trebišove. Nehoda si nevyžiadala obete na životoch. Nemocnica v Košiciach aktivovala pre nehodu pri Dargove traumatologický plán.

Ako pre TA3 uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby slovenskej republiky Petra Klimešová, k prevrátenému autobusu vyslali ambulancie rýchlej lekárskej pomoci, rýchlej zdravotnej pomoci a hasičskú záchranku.

"V autobuse sa viezlo spolu 54 cestujúcich. Desať pacientov záchranári po ošetrení previezli do nemocníc v Košiciach a v Trebišove. Boli medzi nimi aj tri deti vo veku od jedného do 15 rokov. Išlo predovšetkým o úrazy hlavy, brucha a končatín," povedala s tým, že 28 pacientov bolo prevezených evakuačným hasičským autobusom na centrálne príjmy nemocníc. Ďalších 16 cestujúcich odmietlo ošetrenie.

Nemocnica v Košiciach aktivovala traumatologický plán

Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura (UNLP) v Košiciach aktivovala v súvislosti s dopravnou nehodou autobusu pri Dargove traumatologický plán. Uviedla to vedúca komunikačného odboru nemocnice Ladislava Šustová.

"Na Oddelení urgentného príjmu na Triede SNP sme ošetrili šesť zranených, z nich tri deti. Väčšinou išlo o ľahšie otrasy mozgu a povrchové poranenia," uviedla Šustová.

Na snímke nehoda autobusu z Ukrajiny pred obcou Dargov v okrese Trebišov 17. decembra 2023. FOTO TASR - Roman Hanc
Na snímke nehoda autobusu z Ukrajiny pred obcou Dargov v okrese Trebišov 17. decembra 2023. FOTO TASR - Roman Hanc
Na snímke nehoda autobusu z Ukrajiny pred obcou Dargov v okrese Trebišov 17. decembra 2023. FOTO TASR - Roman Hanc
Na snímke nehoda autobusu z Ukrajiny pred obcou Dargov v okrese Trebišov 17. decembra 2023. FOTO TASR - Roman Hanc

Ako pokračovala, zároveň na Klinike úrazovej chirurgie v areáli na Rastislavovej ulici aktivovali traumatologický plán.

"Teda v pohotovosti sú všetky zložky vrátane anestéziológov a intenzivistov. Ide o postup ošetrenia zranených v prípade hromadného nešťastia. Naši zdravotníci ošetrujú 46 zranených ľudí, ktorých k nám priviezli hasiči z miesta nehody evakuačným autobusom," dodala Šustová s tým, že niekoľko pacientov je ťažšie zranených, no väčšina ľudí je zranených ľahko.

K nehode autobusu smerujúceho k hraniciam s Ukrajinou došlo v nedeľu ráno pri obci Dargov v okrese Trebišov. 

AKTUALIZOVANÉ Pri Dargove sa prevrátil autobus z Ukrajiny! 53 cestujúcich ratujú hasiči i záchranári
Hasiči i záchranári aktuálne zasahujú pri obci Dargov v okrese Trebišov. Prevrátil sa tam autobus z Ukrajiny s 53 cestujúcimi a dvoma vodičmi. Pre TASR to uviedol operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v... Čítať ďalej
17 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik