Tento zvuk by ste v EP ROZHODNE NEČAKALI! Štekot slovenských europoslancov? (VIDEO)
17 | 12 | 2023 I Eka Balašková

Plenárne zasadnutie Európskeho parlamentu sa venovalo aj podnetu slovenských (doma – v SR - opozičných) europoslancov. Tí boli schopní kvôli prehratým voľbám žalovať na vládu Roberta Fica (Smer-SSD), ktorá sa podľa nich snaží rozložiť právny štát v krajine, ktorej občanov zastupujú v Európskom parlamente. Zasadnutie 13. decembra zaujalo aj právnika Dalimíra Solčanského a ministra životného prostredia Tomáša Tarabu.

Monika Beňová (Smer-SSD) priamo v Európskom parlamente plamenne obhajovala Slovensko pred prázdnou sálou, po vystúpeniach tých, ktorí sa zhodli na tom, že ´Fico je zlo´ a po vystúpení predsedníčky EK Ursuly von der Leyenovej sa z reproduktorov ozval celkom nepatričný zvuk – psí hlas. Hoci existuje oficiálne vysvetlenie, Solčanský podľa mimiky niektorých účastníkov diskusie usudzuje, že to bol niečí dobrý zámer. Tomáš Taraba si pre zmenu všimol, koľko europoslancov zaujalo, že ich slovenskí kolegovia chcú vlastnú krajinu pripraviť o eurofondy.

Hanba Slovenska

Ivan Štefanec, Miriam Lexmann (KDH), Eugen Jurzyca, Lucia Ď. Nicholsonová (zvolení za SaS), Vladimír Bilčík, Martin Hojsík, Michal Wiezik (zvolení za koalíciu PS-Spolu) a Peter Pollák (Matovičovo hnutie). To sú mená tých, o ktorých Monika Beňová na plenárke vo svojom emotívnom príspevku hovorila, ako o slovenskom politickom panoptiku.

PANOPTIKUM slovenskej politiky v EP? O kom Beňová hovorila? TU sú tí VLASTIZRADCOVIA (VIDEO+GALÉRIA)
Tí, čo ešte pred rokom-dvoma nemali problém „lámať právny štát cez koleno“ a prenasledovať politických oponentov, dnes z opozičných lavíc organizujú protesty a broja v Európskom parlamente proti vláde a jej návrhom. A bežný Slovák len žasne, čoho... Čítať ďalej
16 | 12 | 2023 | Eka Balaskova

Slovné súboje pred prázdnou sálou

„Podvečer, už pred takmer prázdnou sálou sa na udanie niektorých europoslancov zo Slovenska  rozoberalo, či nám majú byť udelené sankcie za to, že ideme zrušiť Úrad špeciálnej prokuratúry a robiť ďalšie zmeny v zákonoch. Pravda, počet europoslancov, ktorých to ešte zaujímalo v tých podvečerných hodinách bol už veľmi nízky (max 20) a slovné súboje sa odohrávali takmer výlučne medzi našimi,“poznamenáva na Facebooku právnik Dalimír Solčanský.

Pridáva však video, ktoré dokumentuje veľmi zaujímavé ukončenie vystúpenia predsedníčky EK, Ursuly von der Leyen z reproduktorov v zasadacej miestnosti sa nahlas ozvalo psie zavýjanie a štekot.

Aké bolo vysvetlenie? Štekot slovenských europoslancov

„Oficiálne vysvetlenie parlamentu neskôr bolo, že išlo o asistenčného psa, ktorý sprevádzal nevidiaceho návštevníka EP a jeho štekot sa primiešal do mikrofónu. Podľa úškrnu viacerých poslancov však bolo jasné, že išlo skôr o zlomyseľný žartík niektorej z frakcií, ktorá chcela poukázať na obsah a úroveň niektorých vystúpení,“ dodáva na záver Solčanský.

 

Facebook / Tomáš Taraba | O "výtlaku" slovenských europoslancov, ktorí žalujú na vlastnú krajinu svedčí prázdne plénum EP

Páni, to je výtlak!

Podpredseda vlády a minister životného prostredia Tomáš Taraba (SNS/Život-NS) pri pohľade na prázdne plénum Európskeho parlamentu konštatuje, že toto je výtlak poslancov z PS a KDH.

„Ako prvotriedni zapredanci vyvolali diskusiu na pôde Európskeho parlamentu o tom, aby EÚ zakročila proti Slovensku. Chcú, aby Európska únia odrezala Slovensko od eurofondov a nemohli sme stavať za tieto peniaze nemocnice, cesty, pomáhať sociálne odkázaným. Rečnili pred prázdnym parlamentom,“konštatuje Taraba na Facebooku.

Seniori, viete o TÝCHTO zľavách?
Asi každý súhlasí s tvrdením, že seniori patria k skupinám, ktoré sú najviac ohrozené chudobou. Štát či samosprávy, ale aj niektorí súkromní prevádzkovatelia kultúrnych inštitúcií, prípadne športovísk sa preto snaží aspoň čiastočne im kompenzovať... Čítať ďalej
16 | 12 | 2023 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik