Rudolf Hrubý nebol len Eset
17 | 12 | 2023 I Eka Balaskova

Slovensko v piatok (15. decembra) obletela nečakaná správa – vo veku 69 rokov údajne na zlyhanie srdca zomrel jeden z najbohatších Slovákov, Rudolf Hrubý. Napriek tomu, že bol v prvej desiatke najbohatších Slovákov, nežil luxusným životom a svoje peniaze nevystavoval svetu na obdiv. Točiť ich však rozhodne vedel.

Rudolf Hrubý okrem toho, že bol majiteľom niekoľkých nehnuteľností v Bratislave, mal svoj podiel aj v Denníku N. Okrem toho nalial množstvo peňazí do bratislavského Slovana a spor s Erikom Mikurčíkom o hotel Carlton trvá do dnešných dní. Sú tu aj indície, že spolupracoval s právnikom a podnikateľom Zoroslavom Kollárom.

Jeden z najbohatších

Časopis Forbes jeho majetok v roku 2023 vyčíslil na 770 miliónov eur, informuje Pluska. Popri tom, že sa do povedomia verejnosti dostal ako spolumajiteľ IT gigantu Eset, v roku 2020 zbavil obrovských dlhov bratislavský hokejový Slovan, kam z vlastného vrecka nalial milióny eur. Podľa Plusky žil, vzhľadom na svoj majetok, relatívne skromným životom.

POTVRDENÉ! Vo veku 69 rokov zomrel Rudolf Hrubý, väčšinový akcionár HC SLOVAN Bratislava a.s.
Vo veku 69 rokov zomrel Rudolf Hrubý, väčšinový akcionár HC SLOVAN Bratislava a.s.Výkonným zástupcom klubu to potvrdila najbližšia rodina. Rudolf Hrubý prevzal hokejový Slovan v auguste 2020 ako nový väčšinový akcionár po Jurajovi Širokom. Klub... Čítať ďalej
15 | 12 | 2023 | Gabriela Fedičová

Byt v Petržalke, ale aj na Kolibe

Pluska informuje, že zosnulý Hrubý bol v Bratislave vlastníkom niekoľkých nehnuteľností. Klasický panelákový byt v Petržalke, byt na Bajkalskej, kam boli privolaní záchranári, no už mu nevedeli pomôcť. V radovej zástavbe na Kolibe mal luxusný byt, kde mal dostatok súkromia.

V Denníku N

Denník SME pripomína, že Hrubý bol finančným riaditeľom Esetu do roku 2010. V tejto firme mu patril podiel 22 percent, čo z neho urobilo siedmeho najbohatšieho Slováka. Firma počas jeho pôsobenia nepretržite rástla. V roku 2014 s Trnkom, Paškom, Antonom Zajacom, Marošom Grundom a Richardom Markom (spolumajiteľmi Esetu) investoval 1,2 milióna eur do vydavateľstva rozbiehajúceho sa Denníka N, v ktorom eseťáci získali 51 percent akcií.

Carlton Bratislava | Hotelový komplex Carlton

V Carlton už len s Grundom

V lete 2016 spolu s Marošom Grundom a developerom Erikom Mikurčíkom za 60 miliónov eur odkúpili hotel Carlton v centre Bratislavy. Podľa denníka SME Hrubý a Grund zabezpečili investície, Mikurčík mal hotel manažovať. V roku 2017 sa však nerozišli v dobrom, pretože ako Mikurčík tvrdí, jeho podiel mu eseťáci „ukradli“ a spor trvá dodnes. Jeden spor eseťáci vyhrali a podali žalobu na manželov Mikurčíkovcov, ktorí sa mali dopustiť trestného činu porušovania povinností pri správe cudzieho majetku v štádiu pokusu. Mikurčík sa snaží svoje meno očistiť.

PANOPTIKUM slovenskej politiky v EP? O kom Beňová hovorila? TU sú tí VLASTIZRADCOVIA (VIDEO+GALÉRIA)
Tí, čo ešte pred rokom-dvoma nemali problém „lámať právny štát cez koleno“ a prenasledovať politických oponentov, dnes z opozičných lavíc organizujú protesty a broja v Európskom parlamente proti vláde a jej návrhom. A bežný Slovák len žasne, čoho... Čítať ďalej
16 | 12 | 2023 | Eka Balaskova

Podnikal aj s Kollárom

V roku 2020 Transparency International Slovensko upozornila, že sa Hrubý stal spolumajiteľom pretekárskeho okruhu Slovakia Ring (Orechová potôň). Ten už vlastnil aj právnik Zoroslav Kollár spoločne s Ladislavom Csókom a Pavlom Čulíkom. Malo sa tak udiať za zvlástnych okolností. Hrubého meno sa objavilo v umelo vytvorenej nadácii v daňovom raji na karibskom ostrove Anguilla.

FOTO TASR | Zoroslav Kollár

„Stretol som sa s ním v minulosti na Slovakia Ringu počas pretekov vo VIP priestoroch, kde sme si boli spoločensky predstavení, ale nešlo o nič zásadné,“ konštatoval Hrubý na margo týchto informácií. Práve Zoroslav Kollár mal Hrubému pomôcť v spore s Mikurčíkovcami. Dôkazom má byť Kočnerova Threema, kde sa v komunikácii s „Matúšom Bološom“ hovorí o tom, že Zoro na tom tvrdo pracuje a odpoveď bola, že sú ďaleko pred Erikom (Mikurčíkom, pozn. red.).

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik