PRIESKUM dôveryhodnosti politikov: JASNÁ PRVÁ TROJKA! Šimečka nedosiahol ani na Danka
17 | 12 | 2023 I Diana Zaťková

Agentúra FOCUS pripravila pre Na telo exkluzívny prieskum, v ktorom merala dôveru a nedôveru voči lídrom relevantných politických strán a aj prezidentke Zuzane Čaputovej. 

Najdôveryhodnejším lídrom sa stal šéf Hlasu a predseda parlamentu Peter Pellegrini. Dôveru mu vyjadrilo 46 percent opýtaných, nedôveruje mu 52 percent respondentov. Pellegrini si v porovnaní s posledným prieskumom z augusta polepšil o 6 percent.

Na druhom mieste je Zuzana Čaputová. Hlave štátu dôveruje 42 percent opýtaných a nedôveruje 56 percent. V porovnaní s augustom poskočila aj prezidentka. FOCUS jej vtedy nameral dôveru na úrovni 36 percent a nedôveru 63 percent.

Tretím najdôveryhodnejším lídrom je premiér Robert Fico. Predsedovi Smeru dôveruje 37 percent respondentov, nedôveru mu vyjadrilo 62 percent. Rovnaký výsledok dosiahol predseda vlády aj v poslednom prieskume dôveryhodnosti.

Štvrtý skončil predseda SNS Andrej Danko s dôverou 30 percent a nedôverou 67 percent.

Najlepšiu päťku uzatvára predseda hnutia Progresívne Slovensko Michal Šimečka s dôverou na úrovni 27 percent a nedôverou 65 percent. 

Nasledujú líder hnutia Republika Milan Uhrík, ktorého dôvera u opýtaných dosiahla 26 percent a nedôvera 65 percent.

Predsedovi KDH Milanovi Majerskému dôveruje 25 a nedôveruje 63 percent opýtaných. Šéfovi SaS Richardovi Sulíkovi vyslovilo dôveru 23 percent a nedôveru 74 percent opýtaných.

Predseda hnutia Slovensko Igor Matovič dosiahol v prieskume 11-percentnú dôveru, 87 percent opýtaných mu naopak nedôveruje. Na konci tabuľky dôveryhodnosti lídrov je šéf Aliancie Krisztián Forró, ktorému dôveruje desať percent opýtaných, 55 percent má k jeho osobe nedôveru.

KTO BUDE PREZIDENT? Prvé mená už zasvišťali v médiách. Vyjadril sa aj Fico
Predvolebný thriller naberá na obrátkach. Hoci médiá hovoria o dôležitosti volieb do Europarlamentu, štatistiky o zúčastnených na týchto podujatiach hovoria za seba. Ak vidíme, čo za politoodpad bruselská inštitúcia vyvrhla na povrch zemský, tieto... Čítať ďalej
17 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik